Noi proteste în Baia Mare şi în ţară, joi seară. Zeci de mii de oameni, din nou în stradă împotriva modificării Codului Penal VIDEO

Noi proteste în Baia Mare şi în ţară, joi seară. Zeci de mii de oameni, din nou în stradă împotriva modificării Codului Penal VIDEO+FOTO

Zeci de mii de persoane au ieşit din nou în stradă joi, în Baia Mare, Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, în semn de protest faţă de modificarea şi completarea, prin ordonanţă de urgenţă, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

La Bucureşti „vârful” protestului din Piaţa Victoriei s-a atins în jurul orei 21.00, când la sediul Guvernului manifestau aproximativ 60.000 de oameni. Alte câteva zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi în marile oraşe din ţară. Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Executivul nu va renunţa la Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

Protestul de joi seară din Bucureşti a fost unul fără incidente majore, spre deosebire de cel de miercuri, care s-a încheiat cu violenţe în urma cărora jandarmii au reţinut zeci de persoane. Şi în ţară oamenii au protestat paşnic. Între 25000 şi 30.000 de oameni au ieşit în stradă la Cluj-Napoca, peste 20.000 au protestat la Timişoara, iar circa 12.000 de oameni au manifestat la Sibiu. La Iaşi au ieşit la protest peste 15.000 de oameni, iar în Braşov au manifestat peste 8.000 de persoane. Şi în alte oraşe mari din ţară s-a ieşit în stradă cu miile, însă nicăieri nu s-au înregistrat violenţe.

https://www.facebook.com/oanamaria.ianos/videos/1450455248322279/

Zeci de români au protestat faţă de OUG privind modificarea codurilor penale şi la Londra, Paris şi Viena.

La Londra, câteva zeci de români au protestat pentru a doua seară la rând în faţa Institutului Cultural Român. Ei au scandat slognuri precum „România, nu uita, asta este şansa ta!”, „Uniţi salvăm toată România!”, „În democratie, hoţii stau la puşcărie”, „Noi nu suntem o naţie de sclavi”, „România, trezeşte-te!”, „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor” sau „Avem proiect de ţară, curăţenie generală!” şi au fluturat drapele româneşti şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale relateaza romaniatv.net.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.