NOI REGULI pentru centralele de apartament

instalator-centraleSe schimbă regulile pentru centralele de apartament. Din această toamnă, Uniunea Europeană a impus reguli stricte, astfel că vechile modele de centrale nu mai sunt disponibile la raft, relatează România TV.

De la sfarsitul lunii septembrie, pe piaţa locală vor putea fi importate doar centrale termice în condensare, cele convenţionale fiind astfel, treptat, eliminate de la raft, informează România TV.

Acest lucru însă nu va afecta în niciun fel utilizatorii care au deja montată o centrală termică şi nici distribuitorii care au deja în stoc centrale convenţionale la data amintita.

Românii care au ales deja instalarea unei centrale termice de apartament nu sunt obligaţi de noile directive europene să o înlocuiască, în condiţiile în care aceasta funcţionează la parametrii normali.

Singura diferenţă, faţă de perioada anterioară, este că, în momentul în care o familie va decide să înlocuiască sau să instaleze pentru prima dată o centrală termică, aceasta va putea alege doar din modele în condensare. Care este mai scumpa decat cea clasica, dar are o eficienta energetica mai mare.

Modelele de centrale în condensare au avantaje considerabile comparativ cu cele convenţionale.

Acestea au o eficienţă de până la 108%, faţă de 94% la un model convenţional. În plus, faţă de un model clasic, acestea asigură o economie de până la 35% la consumul de gaz deoarece tehnologia permite utilizarea energiei rezultate din arderea iniţială a combustibilului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.