Noile tarife RCA au fost publicate. Iată cea mai mare primă pentru un autoturism

s560x316_rca_1_Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere publică proiectul de act normativ referitor la nivelurile maxime ale primei RCA. Cel mai mic RCA pentru un autoturism va fi de 541 de lei pe an, iar cel mai mare de 3.087 de lei. Cei mai mult vor plăti tinerii cu maşini puternice.

Tinerii cu maşini puternice vor plăti cele mai scumpe poliţe RCA, iar persoanele de 60 de ani, care conduc maşini cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1,2 şi 1,4 litri, cele mai mici poliţe. Astfel, un şofer cu vârsta de până la 25 de ani va plăti 3.087 de lei pentru o asigurare pe un an.

De fapt, tinerii vor plăti cel mai mult, comparativ cu celelalte categorii de vârstă, indiferent de capacitatea cilindrică a maşinii. Pentru şoferii cu vârste de sub 25 de ani care conduc o maşină cu motor cu o capacitate între 2 şi 2,5 litri, prima este de 2.129 de lei, cei de aceeaşi vârstă care au maşini cu motoare între 1,8 şi 2 litri vor plăti 1.516 lei, ajungându-se ca la cele mai populare maşini, nivelurile maxime ale primei RCA să fie de 1.166 de lei pentriu maşini cu cilindree de 1,4-1,6 litri, şi de 985 de lei, pentru tinerii sub 25 de ani care au maşini cu cilindree cuprinsă între 1,2 şi 1,4 li

La polul opus se situează persoanele cu vârste de peste 60 de ani. Cea mai ieftină asigurare RCA costă 541 de lei.

Citeşte continuarea pe economica.net

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Noi deabea avem bani de trecut strada si scumpesc tot in tara asta……dar la salari nu se gândesc decat taxe si impozite sa va fie rusine….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.