Noua variantă de coronavirus, Deltacron, are un nivel redus de circulaţie, anunță OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a observat că noua variantă a coronavirusului, detectată în trei ţări europene, care combină tulpinile Delta şi Omicron şi a fost denumită „Deltacron”, are „un nivel redus de circulaţie”.OMS nu respinge însă posibilitatea ca această impresie iniţială să fie legată de o scădere drastică a numărului de teste pentru COVID-19 în marea parte a lumii, relatează EFE.

„Ca urmare a reducerii numărului de teste în lume ne aflăm în dezavantaj pentru a putea urmări în mod eficient noua tulpină”, a comentat la o conferinţă de presă responsabila tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

Ea a amintit că după doi ani de pandemie există o capacitate globală de diagnosticare şi secvenţiere genetică a coronavirusului considerabilă, la care deja se renunţă pe măsură ce pandemia se consideră încheiată sau mai puţin gravă.

Van Kerkhove a spus însă că este important să fie menţinute şi utilizate aceste capacităţi „deoarece cât timp virusul rămâne în circulaţie există şi mai multe posibilităţi să sufere mutaţii. Posibilitate unei recombinări (a variantelor) rămâne în continuare valabilă”, a precizat ea.

OMS a denumit Deltacron această combinaţie de variante şi care a fost detectată într-un număr redus de cazuri în Franţa, Ţările de Jos şi Danemarca.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.