Nu lăsaţi bunuri de valoare în autoturism!

Două furturi din autoturisme au fost sesizate ieri Poliţiei municipiului Baia Mare. Profitând de faptul că portbagajul, respectiv portierele maşinilor nu au fost asigurate corespunzător, hoţii au sustras două poşete lăsate în autoturisme, în care proprietarele aveau acte, bani şi alte bunuri personale. Furturile au fost comise în cursul dimineţii de ieri, 20 octombrie, iar prejudiciul reclamat este într-un caz de 4000 de lei, iar în celălalt caz de 6000 de lei.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciilor.

Informarea cetăţenilor despre metodele de prevenire a furturilor din autoturisme ar putea contribui la reducerea riscului de victimizare a cetăţenilor.

–         Nu lăsaţi la vedere în interiorul maşinii bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică) chiar dacă lipsiţi pentru puţin timp;

–         Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

–         De fiecare dată când coborâţi din maşină, încuiaţi portiere şi închideţi geamurile maşinii, oricât  de puţin aţi lipsi;

–         În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;

–         Atunci când ieşiţi dintr-un supermarket şi încărcaţi cumpărăturile în portbagaj, nu lăsaţi la vedere pe scaunul din faţă al autoturismului,  genţi, poşete, portmonee sau alte bunuri de valoare.

În cazul în care aţi fost victima unei infracţiuni de furt sesizaţi poliţia prin apelul de urgenţă 112. Primii care pot lua măsuri privind reducerea riscului comiterii acestor furturi, sunteţi chiar dumneavoastră !

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.