Nu mai aruncați sâmburii fructelor – Iată ce beneficii incredibile au

Puțini știu că banalii și nesuferitii samburi, pe care îi aruncăm cât colo când dăm de ei în mijlocul unui fruct, au calități curative nebănuite. Unul singur conține o energie embrionară și o dotare biochimica capabilă să dezvolte un copac înalt de zece metri.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Înainte să aruncaţi sâmburii fructelor pe care le mâncaţi, gândiţi-vă că o bobiţă atât de mică este capabilă, datorită energiei embrionare şi dotării biochimice, să dea naştere unui copac gigant. Tratamentul cu miez crud de fructe se numeşte nucleoterapie şi poate fi o alternativă sănătoasă de combatere a numeroase afecţiuni, însă este necesară supravegherea medicului. Câțiva dintre cei mai sănătoși sâmburi se găsesc în următoarele fructe: caisele, strugurii, lămâia, pepenele roșu, rodia, litchi, cireșele, gutuia, mărul, fisticul dar și sâmburii măslinelor.

Sâmburii de caisă au un conținut bogat în vitamina A, C, vitamine din complexul B și cel mai important pentru naturisti, sâmburele de caisă conține amigdalina(sau vitamina B17), o substanță folosită în tratamentul cancerului. Cunoscut şi sub numele de alună amară, miezul sâmburelui de caisă, care rămâne după strivirea învelişului dur, este folosit din timpuri străvechi pe post de medicament. În medicină chineză, seminţele amărui de caisă, cu mirosul lor caracteristic, de migdală, sunt un remediu redutabil pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronşita, emfizemul sau tusea cronică. De asemenea, era şi este folosit pentru menţinerea tinereţii biologice. Se spune că cinci sâmburi administraţi zilnic adaugă tot atâtea zile de sănătate şi fericire la viaţa celui care îi consumă. Studiile moderne, la rândul lor, confirmă extraordinarele proprietăţi medicinale ale sâmburilor de caise, care se pare că le întrec şi pe cele ale caisei propriu-zise. Miezul sâmburilor de caise este indicat la copiii peste cinci ani, slabi, inapetenţi, constipaţi şi în cazul adulţilor care suferă de polihipovitaminoze, astenii, carenţe de calciu, fier şi magneziu. Se recomandă câte 10-15 sâmburi pe zi, în cure de 12 zile. Potrivit Societăţii Americane de Prevenire a Cancerului, vitamina B17 previne şi tratează, de asemenea, tensiunea arterială şi ameliorează durerile provocate de artrită.

Sâmburii de strugure nu trebuie aruncați, ci mestecați împreună cu boabele. Uleiul de samburi de struguri conține cantități însemnate de vitamina E și vitamina F, precum și unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, conține așa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-îmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Ajută la vindecarea enteritelor, a hepatitelor şi a infecţiilor respiratorii, fiind recomandaţi şi în cazul cardiopatiilor ischemice, al colesterolului ridicat ori pentru hipertensiune. Alzheimerul are un dușman declarat în uleiul de sâmburi de struguri. Antioxidanţii conţinuţi îl fac foarte eficient în stoparea proceselor degenerative care afectează creierul. Efectul antiîmbătrânire este dat de numitele procianidine, un agent antiîmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și cu un efect de 20 de ori mai mare faţă de vitamina C. Substanţele conţinute de sâmburi împiedică dezvoltarea unor formaţiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele și adenofibroamele mamare. Uleiul din sâmburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scăderea și menţinerea la cote normale a nivelului colesterolului.

Sâmburii de lămâie se zdrobesc (10-12 sâmburi) în ceai de mentă și puțin alcool și se consumă în fiecare dimineață, pe nem\ncate, timp de trei săptămâni, având efecte contra febrei și că vermifug. Sâmburii pisați se amestecă cu miere și se administrează în fiecare dimineață in combaterea oxiurilor, timp de 5-6 zile consecutiv.

Sâmburii de pepene roșu conțin zinc, fier, omega 6, proteine și fibre care se absorb ușor. Pe lângă efectul antioxidant, sâmburii consumați că atare sunt diuretici și protejează împotriva pietrelor la rinichi.

Cercetările demonstrează că mâncatul sâmburilor de rodie blochează producerea de radicali liberi de către UV, care pot eroda colagenul – suportul structural al pielii – și duce la producerea ridurilor. Dacă mănânci samburi de rodie sau dacă bei o cesca de suc de rodie în fiecare zi, pielea ta va arată mult mai netedă și mai elastică.

Extractul de sâmburi de litchi are beneficii anti-îmbătrânire, întinerind pielea prin stimularea producției de colagen în organism, hidratează pielea și o păstrează netedă și catifelată, normalizează pH-ul pielii la pH-ul ideal de 5.0 – 5.5, previne hiperpigmentarea.

Miezul de nucă, alunele şi fisticul sunt indicate în bolile cardiovasculare, în diabet, în afecţiuni ale glandei tiroide, în tulburări de creştere şi pentru întărirea sistemului imunitar. Tratamentul a mai dat rezultate şi în cazul şcolarilor cu dificultăţi de memorare şi în cazul femeilor care alăptează. Miezul de nucă are în compoziţia sa lipide, glucide, acizi nucleici, minerale (iod, calciu, potasiu, zinc, sodiu şi magneziu) şi vitamine din complexul B. Terapia cu miez de nucă constă în consumarea a câte 100g de nuci pe zi, timp de o lună. Alunele conţin vitaminele A, B1, B2, C şi minerale, printre care fier, fosfor şi potasiu, o cură constând în 15 alune pe zi, timp de cinci zile, fiind indicată în anemie, astm bronşic, diabet şi în boli pulmonare, iar studiile au arătat că au capacitatea de a dizolva calculii renali şi pe cei din vezica urinară. Fisticul conţine vitamine din complexul B şi acid folic, esenţiale pentru menţinerea sănătăţii inimii, dar şi antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea. Seleniul este unul dintre antioxidanţii regăsiţi în fistic. Conţine luteină, care este un carotenoid important ce ajută la creşterea sistemului imunitar, dar şi a sistemului reproductiv.

Seminţele de măr conţin şi ele, ca şi caisele, o mare cantitate de vitamina B17 (amigdalina), arma anticancer după cum releva studiile. Aşadar, când mâncaţi un măr nu mai aruncaţi seminţele pentru că zece seminţe pe zi asigură necesarul de iod al unui adult, spre exemplu. Mai conţin şi acid cianhidric, foarte folositor în digestie.

Pernuţa cu sâmburi de cireşe, denumită şi pernuţa anticolici, a fost folosită din cele mai vechi timpuri în Elveţia. Elveţienii s-au bazat pe proprietăţile terapeutice ale acestui produs datorită capacităţii de înmagazinare atât a căldurii cât şi a răcelii, care poate fi folosită la alinarea durerilor de diferite tipuri. Este foarte des folosită pentru tratarea durerilor datorate colicilor la sugari, este remediul natural pentru tratatea durerilor de rinichi, durerilor de burtă /menstruale, tratează 100% natural dureri de spate, dureri reumatice sau dureri musculare. Utilizarea este foarte simplă: pernuţa se încălzeşte într-un cuptor cu microunde sau cuptor simplu. Căldura emanată de pernuţă ajută apoi în principal la durerile de burtă, cervicale, musculare precum şi la dureri de cap şi de încheieturi. Ţinută la congelator câteva ore, pernuţa poate fi folosită la entorse sau în cazul vânătăilor cauzate de lovituri.

Beneficii au și codițele de cireșe. Vor fi puse la uscat pe o coală de hârtie într-o camera bine aerisită fierite de razele directe ale soarelui. Câteva zile mai târziu, după ce constatați că acest lucru s-a întâmplat, puneți-le în seculeti de pânză. Cozile de cireșe conțîn săruri de potasiu, tanin, uleiuri volatile, saponine și flavonoide, fapt pentru care ceaiul are o excelență acțiune antiinflamatorie și diuretică. Ceaiul din codițe de cireșe este un agent curativ excepțional în afecțiuni precum sunt: bolile cailor urinare, bolile cardiace, artritism, arteroscleroză, celulita, colici renale și altele.

Sâmburii de măsline după măcinare fină, sunt buni pentru purificarea sângelui, revigorarea circulației sanguine, revitalizarea pielii și eliminarea impurităților, lăsând pielea moale și mătăsoasă. În plus, în Grecia Antică se credea că măslinele mâncate cu sâmburi pot contribui la mărirea potenței sexuale și a fertilității feminine.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.