Nu mai bea sucul asta nici daca mori de sete!

Nu mai bea sucul asta nici daca mori de sete!

Sunt cunoscute beneficiile consumului de fructe proaspete. Un studiu realizat pe un eşantion de 160.000 de persoane, a arătat că un consum mai ridicat de fructe conduce la o scădere a grăsimii în exces.

VEZI:O ofertă de nerefuzat. Paşte exotic in Sri Lanka – Plecare: 25 aprilie – 7 nopti / 9 zile

Cu toate acestea, nu se întâmplă la fel în cazul sucurilor de fructe, mai ales cele din comerț.

Iată la ce pericole te expui: Citește și – Ce sunt, de fapt, petele de pe cojile legumelor și fructelor Cantitatea mare de fructoză le face la fel de periculoase că băuturile carbogazoase Experţii din sănătate avertizează că sucul de fructe este mai concentrat decât un fruct ca atare şi chiar conţine mai mult zahăr decât unele răcoritoare carbogazoase. Din acest motiv, se absoarbe foarte repede în stomac, ceea ce face ca între o băutură carbogazoasă şi sucul de portocale să nu fie nicio diferenţă.

Sucurile de fructe din comerț conțin mai mult zahăr decât un baton de ciocolată World Health Organisation consideră că „zaharurile libere” sunt prezente în mod natural în sucurile de fructe, în miere, în siropuri, dar şi în toate monozaharidele şi dizaharidele. În afară de zaharurile llibere, producătorii, bucătarii sau consumatorii adăugă şi ei zahăr în sucurile de fructe.

Sucurile de fructe cumpărate nu au nicio valoare nutritivă O porţie de suc de fructe nu este echivalentă cu o porţie de fructe proaspete.

Sucul de fructe nu este săţios comparativ cu fructele întregi, chiar dacă sucul conţine şi pulpă. Sucurile de fructe cresc riscul de apariție a diabetului și a bolilor de oase Sucurile cu sirop de fructoză conțin niveluri ridicate de radicali liberi ce pot provoca leziuni ale țesuturilor și pot influența dezvoltarea diabetului.

De asemenea, aceste sucuri slăbesc asimilarea calciului și magneziului în corp, ceea ce duce la apariția bolilor de oase. Sucurile de fructe din comerț cresc riscul de obezitate Nutriționiștii au atras atenţia asupra faptului că adulţii se pot îngrăşa cu cinci kilograme pe an, dacă beau două pahare de suc de portocale pe zi, în condiţiile în care fac sport şi au o dietă echilibrată. Sticlele de plastic te pot îmbolnăvi.

De asemenea, ei avertizează că un consum ridicat de suc de fructe creşte riscul de obezitate, în cazul copiilor. Sucurile de fructe nu stimulează masticaţia şi nu au beneficii nutriţionale. Sticlele de plastic în care sunt depozitate sucurile de fructe te pot îmbolnăvi Specialiștii au descoperit că sticlele de plastic în care sunt depozitate majoritatea sucurilor din comerț conțin o substanță chimică toxică, bisphenol A (BPA), ce poate ajunge în suc și, implicit, în organismul tău. BPA-ul este legat de o multitudine de boli, inclusiv cele care afectează sistemul imunitar.
Citeşte întreaga ştire: aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.