Nu vor ACASA! Familia Nan vrea ca minorii să rămână în Norvegia!

imageResizeRăspunsul MAE la interpelarea senatorului Liviu Pop cu privire la cazul familiei Nan

Ambasada României la Oslo și Ministerul Afacerilor Externe mențin constant legătura cu familia Nan și cu avocatul acesteia, acordând întreg sprijinul consular și diplomatic la fel ca și în cazul celorlalți cetățeni români aflați în situații similare, în limitele premise de normele de drept internațional și de cele ale legislației interne aplicabile, transmite Ministerului Afacerilor Externe ca urmare a interpelării senatorului  PSD Liviu Pop cu privire la acest caz.

“Atât Ambasada României la Oslo, cât și Ministerul Afacerilor Externe au avut în atenție, încă de la momentul semnalării cazului de către familie (02.11.2015) situația celor doi minori instituționalizați în Regatul Norvegiei”, se arată în răspunsul Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe informează că au solicitat ANPDCA efectuarea unei anchete sociale în cazul familiei Nan, în vederea integrării minorilor în familia extinsă din România. Ancheta socială a fost realizată de structura județeană de protecție a copilului Maramureș, fiind tradusă de către MAE și transmisă Ambasadei României la Oslo, la 15 ianuarie, în vederea trimiterii acesteia autorităților norvegiene.

În răspunsul MAE se mai arată că până în acest moment doamna Mihaela Nan a comunicat Ambasadei că dorește ca minorii să rămână în Norvegia alături de familia biologică și să nu fie demarate procedurile de repatriere.

Conform răspunsului primit din partea MAE, la 15 ianuarie 2016, Ambasada României la Oslo a solicitat serviciului de protecție a copilului din Tromso vizitarea minorilor și accesul la toate fazele procesual–administrative ale acestui caz. Despre aceste aspecte au fost informate și Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Protecției Copilului, Egalității și Incluziunii Sociale de la Oslo, precum și Guvernatorul Districtual. Urmare a demersurilor întreprinse de autoritățile române, consulul din cadrul Ambasadei a participat, în data de 22.01.2016, la audierea care a avut loc în cazul Nan în cadrul County Social Board din regiunea Tromso. În aceeași zi, consulul a vizitat și cei doi copii minori ai familiei Nan.

La data de 1 februarie 2016, County Social Board din regiunea Tromso a comunicat decizia de plasament permanent într-o familie surogat pentru cei doi copii ai familiei Nan.

Decizia poate fi atacată la instanțele de judecată ordinare, ceea ce, din informațiile deținute de către Ambasada României la Oslo, urmează a se realiza în perioada imediat următoare, se mai arată în răspunsul transmis de MAE.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.