O altă boală FATALĂ a stăpânit România. Toți am ignorat-o, dar sunt ZECI de MII de cazuri

O altă boală face victime în România, în plină pandemie de coronavirus!. Toți am ignorat-o, dar sunt ZECI de MII de cazuri

În timp ce autoritățile încearcă să găsească noi soluții pentru a preveni răspânidrea coronavirusului, o altă bolașă contagioasă face victime în România.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Conform informațiilor publicate de Institutul Național de Sărănate, în România, în această săptămână, au fst înregistrate 48 de noi cazuri de rujeolă, în județele Cluj, Bihor și Maramureș.

Până la data de 15 mai au fost confirmate 20.072 de cazuri de îmbolnăvire, iar 64 de persoane și-au pierdut viața.

Ce este rujeola?

Rujeola sau pojarul apare ca o eruptive cutanata si are simptome asemanatoare cu racela. Este o infectie virala foarte contagioasa cauzata de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus si se transmite, in special,  pe calea aerului, prin tuse sau stranut. Boala se intalneste in mod frecvent la copii, dar se poare transmite si adultilor care au o sensibilitate la virusi sau nevaccinati!

Cum se manifesta rujeola?

Perioada de incubatie (intervalul de timp scurs intre momentul infectarii si momentul aparitiei primelor simptome) dureaza intre 7 si 18 zile. Mai mereu, debutul bolii poate fi brusc si virulent, cu febra ce poate depasi uneori 39 C.
Rujeola are apoi o evolutie rapida si, imediat, se observa simptomenele
– Indispozitia, manifestata prin lipsa poftei de mancare, dureri de cap
– Semnele unei infectii respiratorii: secretii nazale apoase, stranut, lacrimarea abundenta, inrosirea ochilor, intoleranta la lumina si umflarea pleoapelor, dureri de gat, raguseala, tuse uscata, suparatoare.sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.