O elevă a fost arsă de vie după ce a reclamat că a fost agresată sexual de directorul şcolii. Tragedia a stârnit proteste

O elevă a fost incendiată de colegii ei pe acoperișul unei școli din Bangladesh, la două săptămâni după ce a depus plângere pentru hărțuire sexuală la adresa directorului instituției de învățământ.

Eleva, Nusrat Jahan Rafi, în vârstă de 19 ani, a murit la cinci zile după ce a fost stropită cu benzină și i s-a dat foc.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Nusrat Jahan Rafi era din Feni, un orășel aflat la 160 de kilometri de capitala Bangladeshului, Dacca, și învăța la o școală islamică.

Oferte de nerefuzat.Agentia Mara International Tour va propune un nou circuit: Portugalia- plecare cu avionul din Budapesta

Pe 28 martie, directorul școlii a chemat-o pe Nusrat Jahan Rafi în biroul lui, unde a atins-o într-un mod neadecvat, de mai multe ori. Speriată, fata a fugit din biroul directorului.

În Bangladesh, multe tinere aleg să nu vorbească dacă sunt hărțuite ori abuzate sexual, de teamă să nu fie făcute de rușine de societate ori de familiile lor. Totuși, Nusrat Jahan Rafi, având suținerea familiei ei, a mers la poliție după ce a fost hărțuită sexual.

În timp ce își povestea experiența traumatizantă, eleva a fost filmată de polițistul cu care vorbea. Polițistul i-a spus că plângerea ei nu este de mare importanță și i-a spus să își dea mâinile la o parte de pe față. Ulterior, filmarea a ajuns pe rețelele de socializare.

După ce eleva a depus plângere, directorul școlii a fost arestat. Imediat, mai mulți oameni au ieșit în stradă pentru a cere eliberarea lui.

Protestul față de arestarea directorului a fost organizat de doi elevi și politicieni locali. Oamenii au dat vina pe Nusrat Jahan Rafi.

Pe 6 aprilie, la 11 zile după ce eleva a fost hărțuită sexual, tânăra a mers la școală ca să dea examenele finale.

O elevă a dus-o pe Nusrat pe acoperișul școlii, spunându-i că una dintre prietenele ei era bătută acolo. Când a ajuns pe acoperiș, Nusrat a fost înconjurată de cinci persoane îmbrăcate cu burca. Acestea i-au spus să își retragăp plângerea împotriva directorului școlii. Când Nusrat a refuzat, oamenii i-au dat foc.

„Directorul școlii m-a hărțuit sexual. Voi lupta împotriva acestei infracțiuni până la ultima mea suflare”, a spus eleva, înainte de a muri, după ce a suferit arsuri pe 80% din suprafața corupului.

Nusrat a murit pe 10 aprilie, după ce a identificat câțiva dintre atacatorii ei – colegi de-ai ei. Mii de oameni au participat la înmormântarea ei, în Feni.

Polițiștii au arestat 15 persoane, între care și cei doi elevi care au organizat protestul pentru eliberarea directorului școlii. Inițial, criminalii au vrut să facă totul să pară a fi o sinucidere.

Sursa: a1.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.