O INVENȚIE PE ZI:Placa pentru întins părul

placaPlaca pentru întins părul este un dispozitiv folosit pentru a îndrepta părul ondulat. Este formată din două plăci (metalice, ceramice, cu tehnologie ionică) care, încălzite și presate una peste cealaltă, conferă părului un aspect întins.

Isaac K. Shero a inventat un dispozitiv pentru îndreptat părul, realizat din două plăci metalice care erau încălzite și presate una peste cealaltă. Shero și-a patentat invenția în anul 1909.

În anul 1912, combinând ideea lui Marcel Grateau (frizerul francez celebru pentru inventarea, în 1872, a fierului de ondulat părul) și cea a lui Isaac K. Shero, Lady Jennifer Bell Schofield a inventat un model de placă pentru întins părul foarte asemănător cu cele din zilele noastre. Lady Jennifer Bell Schofield a realizat astfel un dispozitiv format din două plăci metalice încălzite și prinse între ele cu ajutorul unor balamale.

De-a lungul anilor, s-au adus multe îmbunătățiri modelului inventat de Lady Jennifer Bell Schofield, precum folosirea curentului electric pentru a încălzi plăcile, controlul temperaturii ș.a. Plăcile pentru păr diferă atât prin design, dimensiuni, cât și prin tehnologia de bază pe care o folosesc. În timp, pe lângă plăcile metalice au apărut cele din sticlă și, ulterior, din ceramică.

Majoritatea plăcilor de păr de pe piață sunt fabricate din titan sau aluminiu și îmbrăcate cu unul sau mai multe straturi de ceramică, dar există și plăci confecționate în totalitate din ceramică. Chiar dacă sunt mai scumpe, plăcile ceramice prezintă avantajul că folosesc un sistem de repartizare a căldurii pe întreaga suprafață, evitându-se astfel o posibilă deteriorare sau ardere a părului, așa cum se putea întâmpla în cazul plăcilor de metal sau sticlă, care nu se încălzesc uniform.

Plăcile pentru întins părul sunt folosite în saloanele de coafură și, începând cu anii ’90, pot fi achiziționate din magazinele de specialitate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.