O legumă la UN LEU te scapă de ULCER, MIGRENE și ECZEME. Cum să o folosești

otLeacurile din bătrâni, cum sunt şi cele cu cartofi cruzi, sunt eficiente indiferent de anotimp. În diferite combinaţii, aceste legume ajută la tratarea ulcerului, a migrenelor, dar şi a leziunilor de la nivelul pielii. 

Nelipsit din bucătărie, cartoful nu este doar leguma pe care o folosim deseori la prepararea mâncărurilor, ci și un bun remediu oferit de farmacia verde a naturii. Regăsim în compoziția lui cantități importante de vitamina A, C, complexul B (B1, B2, B6), dar și de fier, calciu, mangan, fosfor și cupru. Deoarece se numără printre alimentele alcaline, cartoful, dar și sucul obținut din legumă, ajută la neutralizarea acidității gastrice și este un excelent leac pentru multe alte probleme de sănătate.

Sub formă de suc, cartofii sunt tratamentul ideal pentru persoanele care suferă de ulcer sau de aciditate gastrică. Sucul de cartofi nu numai că este hrănitor, ci păstrează toate proprietățile legumei. Consumat zilnic (câte un pahar), timp de o lună, sucul calmează şi cicatrizează mucoasele digestive, are efect antispastic şi diuretic.

Te doare capul și nu te mai poți concentra la treburile zilnice? Una dintre soluțiile eficiente oferite de natură sunt cataplasmele cu cartofi cruzi. Spală sub jet de apă trei cartofi de dimensiuni potrivite, apoi dă-i prin răzătoare cu tot cu coajă. Pune cartofii rași pe o bucată de pânză îngustă, aplică pe frunte și lasă 30 de minute, timp în care stai culcată. Se pot face aplicații de trei-patru ori pe zi, la interval de minimum jumătate de oră. Efecte calmante are și sucul proaspăt de cartofi cruzi (o cantitate de 100 ml), consumat cu 30 de minute înainte masă, scrie clickpentrufemei.ro.

Cartoful este leacul la care bunicii apelau atunci când sufereau de arsuri, erupții cutanate, sau alte tipuri de eczeme ce apar la nivelul pielii. Se recomandă și în cazul arsurilor cauzate de soare, problemă des întâlnită pe perioada verii. Amidonul din cartofi este substanța care ajută la calmarea durerii (sau a mâncărimii), are efect antiinflamator și grăbește vindecarea leziunii. Rade câțiva cartofi, după care amestecă-i cu puțină miere și suc de măsline. Aplică combinația pe locul afectat, acoperă cu un pansament și lasă să acționeze 1-2 ore. Schimbă ulterior cataplasma și continuă tratamentul până la vindecare.

Nu de puține ori se întâmplă să ne alegem cu dureri de gât chiar și pe timpul verii, după ce consumăm băuturi reci. Un bun tratament în acest caz sunt compresele cu cartofi cruzi și spirt, remediu la care apelau deseori mamele atunci când eram mici. Spală bine trei cartofi de mărime medie, apoi dă-i prin răzătoare (sau îi tai felii subțiri) și pune-i pe un pansament curat. Stropește legumele cu puțin alcool medicinal și așază compresa în jurul gâtului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.