O nouă victorie în instanță, Curtea de Apel Cluj Napoca a decis: Interdicția primarului Cătălin Cherecheș de a părăsi țara a fost anulată!

Curtea de Apel Cluj Napoca a anulat interdicția primarului Cătălin Cherecheș de a părăsi teritoriul țării.

Solicitarea  înaintată de  Alexandru Râșniță ,avocatul primarului băimărean,a vizat modificarea obligației prevăzute de art. 215 alin.(2) lit. a) C. proc. pen., și anume obligația de a nu părăsi teritoriul României, în sensul extinderii limitei teritoriale la teritoriul statelor membre ale UE.

Cererea a fost înaintată Tribunalului Cluj , susținerea avocaților primarului Cătălin Cherecheș a fost direct legată de exercitarea funcției de primar în raport cu anumite entități străine, exercitare restrânsă câtă vreme primarul nu ar fi avut posibilitatea să onoreze numeroasele invitații primite din partea autorităților europene, tocmai în ideea consolidării relațiilor externe ale municipiului Baia Mare.

“Desigur Tribunalul Cluj a înțeles pe deplin situația și a statuat în consonață cu solicitările noastre , în sensul lărgirii limitei teritoriale la granițele statelor europene. La scurt timp, reprezentanții DNA au contestat încheierea primei instanțe, solicitând reinstaurarea obligației în sarcina domnului Cherecheș, însă contestația le-a fost respinsă , Curtea de Apel Cluj apreciind argumentația formulată de către aceștia ca superfluă raportat la cazul concret ” a precizat avocatul Alexandru Râșniță.

Nu în ultimul rând , cu toate că minuta încheierii face referire la admiterea solicitării formulate de domnul Cătălin Cherecheș , se apreciază faptul că în realitate victoria aprține tuturor băimărenilor , care se vor bucura de un primar care își poate îndeplini toate atribuțiile de serviciu , inclusiv cele privind relațiile de colaborare externă ale orașului, relații vitale în contextul dinamismului european.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.