O nouă victorie istorică!

mandriDuminică românii au votat la cel de-al treilea scrutin european din istoria noastră și au ales cu inima. Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut cel mai mare număr de voturi la alegerile europarlamentare: peste 35% dintre cetățeni ne-au acordat votul de încredere. Suntem urmați de PNL cu 14,86%, PDL cu 12,26%, independentul Mircea Diaconu cu 6,95%, UDMR cu 6,48% şi PMP cu 6,24%.

Românii au votat schimbarea și normalitatea, iar această victorie reflectă încrederea în măsurile implementate de Guvern.Dar munca deabia acum începe, am câștigat prima confruntare, dar adevărata bătălie se va da în toamnă. Faptul că am câștigat ne responsabilizează și mai mult și ne arată că trebuie să ne mobilizăm pentru alegerile prezidențiale.

În urma rezultatului slab al liberalilor, Crin Antonescu a demisionat de la conducerea partidului, declarând că: „Este evident că la un rezultat de 15% PNL nu poate fi mulțumit! Este un rezultat sub așteptările noastre și așa cum am anunțat neatingerea obiectivului stabilit e un eșec pe care ca președinte mi-l asum!”

Dar într-un final, cei care decid sunt cetățenii, care au acordat în 2012 vot de încredere proiectului USL, de aceea, trebuie să îl continuăm, cu obiectivele asumate și promisiunile făcute. USL trebuie să meargă mai departe. Orice separare a USL înseamnă o întărire a lui Băsescu.

Cert este că proiectul nu poate fi reconstruit cu PNL în această formă, liberalii trebuie să-și facă ordine în partid, să-și stabilească o direcție clară și o conducere cu viziune.

La fel de sigur este că acesta este momentul propice refacerii USL, iar rezultatele europarlamentarelor ne-au demonstrat că împreună putem fi mai puternici, putem continua proiectele începute și putem duce România pe făgașul normalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.