O sibiancă, expert cultural Sibiu 2007, coordonează proiectul municipiului Baia Mare în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, întrunit în ședință extraordinară luni, 7 septembrie 2015, a aprobat modificarea Hotărârii nr. 99/2015, privind noua componență a Consiliului de Conducere care gestionează Fundația Baia Mare 2021. Director Executiv a fost numită o sibiancă. Andreea Ciortea, expert cultural și educațional, a fost nominalizată la conducerea organizației responsabilă de candidatura municipiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, alături de Rodica Brad, secretar și Adriana Suciu, membru.

 Primarul Cătălin Cherecheș consideră că, pentru Baia Mare, această candidatură este deosebit de importantă. De aceea, echipa care va realiza proiectul va fi formată din oameni cu experiență atât în domeniul cultural, artistic și educațional, cât și în ceea ce privește componenta operațională și structurală: „Prin acest demers, suntem aproape de valorile europene. În acest moment, în componența conducerii Fundației Baia Mare 2021 sunt doar femei. Mizez pe faptul că feminitatea își va aduce aportul în această inițiativă, care ne onorează, cât și în dezvoltarea culturală a orașului nostru”.
Andreea Ciortea, nominalizată ca Director Executiv al Fundației Baia Mare 2021 a apreciat inițiativa primarului Cătălin Cherecheș de a dezvolta orașul într-un mod sustenabil prin cultură, remarcând importanța și provocarea acestui demers: „Auzisem despre intenția orașului Baia Mare de a intra în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii și, recunosc, am privit cu ușor scepticism această inițiativă. Însă, cu o lună în urmă, mi-a fost dat să ajung aici și am rămas în mirare. Am regăsit un oraș impecabil și vă felicit pentru ceea ce ați realizat, este o dovadă în plus că omul sfințește locul și că avem nevoie de viziune pentru ca România să crească organic.”
Noul Director Executiv și-a manifestat disponibilitatea pentru a-și folosi experiența și energia pentru a asigura câștigul de cauză al orașului Baia Mare în competiția pentru titlul din 2021: „Sibiul n-a fost întotdeauna cum este astăzi. Iubesc Sibiul și am crescut împreună cu acest oraș, mai ales în anul 2007, când a fost Capitală Culturală Europeană și am avut șansa să concep și să implementez proiecte culturale importante. Îmi propun să-mi aduc experiența, cunoștințele, bucuria și chiar dacă nu sunt băimăreancă, în curând și sufletul în acest oraș.”
Andreea Ciortea dispune de o experiență vastă în domeniu, activând ca manager de proiect în Centrul Cultural German Sibiu și implementând o serie de importante proiecte culturale în cadrul acțiunii Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Echipa de profesioniști a Fundației Baia Mare 2021, compusă în majoritate din femei, cu excepția Directorului Artistic, Vlad Tăușance, va depune caietul de candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pe data de 10 octombrie și va susține cauza orașului într-o prezentare în fața juriului european la începutul lunii decembrie a acestui an.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.