Oamenilor străzii li se oferă o masă caldă

Reprezentanții primăriei Baia Mare s-au deplasat pe străzile orașului pentru a identicfica oamenii fără adăpost. Aceștia au fost însoțiți de reprezentanții poliției locale, IGPR precum și ai Jandarmeriei Române. Oamenilor străzii li s-a pus la dispoziție material dezinfectant și măști. Mulți dintre aceștia au fost transportați la Centru de Ajutor Social de pe strada Vasile Alecsandri. Aici li s-a oferit posibilitatea unei băi calde și hrană.

”Am 56 de ani. Am venit cu părinții din București în Baia Mare. Sunt pe străzi de la 7 ani. Nu am avut niciodată o locuință. Am avut locuri de muncă, dar nu am rămas mult pentru că eram om al străzii. Viața pe stradă este foarte grea. Cel mai greu este iarna. Nu mai merge nici cerșetoria, nu te ajută nimeni”, spune Sorin, un om al străzii.

Nu toți oamenii străzii au fost încântați de ajutorul primăriei. Unii s-au desprins cu greu de ”bunurile” personale. Alții nu au fost tocmai bucuroși la vederea organelor de poliție. Au fost și persoane care s-au ascuns de oamenii legii.

”Oferim prosoape, săpun, haine și dușuri pentru oamenii aduși în centru. Avem pe două schimburi medici de familie care verifică starea sănătății fiecărei persoane fără adăpost adusă în centru. Avem persoane cu handicap de care ne îngrijim. De asemenea ne ocupăm de incluziunea acestora în societate și să devină independenți”, a declarat Pop Cristina, șef serviciu din cadrul Centrului Ajutor Social Baia Mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.