Obiectele care trebuie scoase din priză în fiecare noapte! Consumă extrem de multă energie și toți românii le au în case

Aparatele electronice consumă curent electric și noaptea, atunci când nu funcționează.

Televizorul, prăjitorul de pâine, veioza și toate celelalte dispozitive electronice consumă curent dacă sunt lăsate în priză, chiar și atunci când acestea sunt oprite.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Fenomenul este denumit, adesea, „încărcare fantomă” sau „energie de vampir”

Departamentul de Energie al Statelor Unite spune că, în medie, 75% din electricitatea utilizată pentru alimentarea electronicelor și a aparatelor electrocasnice este consumată în timp ce produsele sunt oprite.

Aparatele care consumă cea mai multă energie

Când televizorul este oprit, el nu este, de fapt, oprit. El este în așteptarea cuiva care să apese butonul telecomenzii. Însă așteptarea folosește energie. Chiar și playerele DVD, DVR-urile, consolele de jocuri video dar și sistemele audio folosesc energie atunci când sunt oprite.

La fel și computerele, imprimantele, monitoarele sau alte dispozitive cu afișaj digital.

Aparatele electrocasnice din bucătărie reprezintă alți consumatori de energie. Cuptorul cu microunde, aparatul de cafea, mixerul, robotul de bucătărie, prăjitorul de pâine și restul echipamentelor pot folosi adesea o cantitate semnificativă de energie, care se poate adăuga la factura de utilități.

Chiar și încărcătoarele lăsate în priză peste noapte reprezintă adevărați ”vampiri” de energie. Încărcătorul telefonului mobil, al sculelor electrice sau al altor dispozitive consumă în mod constant energie atunci când sunt conectate la priză.

Cum putem economisi energie

Foarte simplu. Deconectându-le de la priză atunci când nu sunt folosite. Deși poate fi incomod uneori, scoaterea din priză a cât mai multe electronice și electrocasnice atunci când nu sunt folosite, vă poate micșora semnificativ factura de utilități, scrie takecontrolandsave.coop.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.