Obiectiv important în agenda  primarului Alin Sebastian Bîrda. Patrimoniul cultural și istoric al orașului Baia Sprie reînvie!

Obiectiv important în agenda  primarului Alin Sebastian Bîrda. Patrimoniul cultural și istoric al orașului Baia Sprie reînvie!

Istoria, clădirile monument și patrimoniul cultural  fac parte din zestrea oricărei comunități. Astfel, primarul orașului Baia Sprie și-a propus ,ca prioritate , amenajarea și demararea lucrărilor de renovare și conservare a clădirilor istorice din oraș

“Un obiectiv important pe care mi l-am propus si l-am atins în acești 2 ani în care am administrat orașul Baia Sprie este acela de a prelua sub protecția autorității locale clădirile care fac parte din patrimoniul cultural și istoric al orașului Baia Sprie. Reușim să salvăm astfel de la degradare și distrugere totală clădirea care a aparținut Oficiului Minelor (clădirea verde vis-a-vis de Bistro Moțu’) și clădirea în care au funcționat finanțele (fosta casă Stancsek).

Ele reprezintă simboluri ale orașului nostru și consider că trebuie sa ni le asumăm, așa cum ne asumăm istoria și faptul că noi, cei care suntem administratori ai orașului, trebuie să luăm atitudine și să ne implicăm în renovare, identificare de resurse de finanțare și repunere în circuitul public, spre beneficiul comunității.
Fostul Hotel Corona, actuala Casă de Cultură, se apropie în prezent de finalul lucrărilor de renovare și va fi în curând redată comunității într-o haină nouă și trainică.” a menționat Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia Sprie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.