Ofițer de poliție trimis în judecată de DNA – trafic de influență

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1246/VIII/3 din 05 octombrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată,

 sub control judiciar, a inculpaților

BUDUR DANIEL, la data faptei ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor și HOLBAN EUGEN, ambii cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 În perioada aprilie – mai 2013, inculpatul Budur Daniel, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Ilfov, împreună cu inculpatul Holban Eugen, a pretins și ulterior a primit suma de 40.000 de euro, de la un om de afaceri (martor în cauză).

Pentru această sumă de bani, cei doi inculpați i-au creat acestuia impresia că ar avea influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat martorul, și că îl va determina pe magistrat să soluționeze respectiva cauză într-un mod favorabil omului de afaceri.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra sumei de 40.000 euro pe care inculpatul Budur Daniel a pus-o la dispoziția organelor de urmărire penală, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.