Omniasig a acordat despăgubiri de peste 4,2 milioane euro, în urma accidentului din Muntenegru

Suma despăgubirilor aferente dosarelor de daună soluționate și în curs de soluționare deschise în urma accidentului rutier produs în Muntenegru pe 23 iunie 2013 se ridică la peste 4,2 milioane euro, a anunțat, marți, Omniasig.

Compania reamintește faptul că autocarul implicat în accident era asigurat de către Omniasig Vienna Insurance Group (VIG), printr-o poliță de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) și o poliță de asigurare facultativă Casco.

„În baza poliței RCA au fost deschise 47 dosare de daună pentru cei 45 de pasageri ai autocarului și cei doi șoferi, precum și un dosar pe Carte Verde pentru un cetățean din Muntenegru.

40 de cazuri au fost deja soluționate pe cale amiabilă, două sunt în curs de soluționare pe aceeași cale, iar în cadrul dosarului de daună care avea ca obiect pretențiile de despăgubire formulate de către familia șoferului vinovat de producerea accidentului, aceste pretenții nu au fost, din păcate, acoperite de polița RCA. Sperăm că și celelalte patru cazuri să fie rezolvate pe cale amiabilă, iar dacă acest lucru nu se va realiza, este probabil ca acestea să fie soluționate de către instanțele de judecată competente, conform prevederilor legale în vigoare”, menționează compania Omniasig într-un comunicat.

Valoarea totală a despăgubirilor acordate pentru riscurile de deces și de vătămare corporală în cele 42 de cazuri soluționate pe cale amiabilă și a dosarului deschis pentru vătămarea corporală a minorului muntenegrean se ridică la 4,15 milioane de euro. De asemenea, și pentru dosarele nesoluționate încă, Omniasig precizează că a constituit rezerve de daună corespunzătoare.

Totodată, compania susține că în baza poliței CASCO, pentru acoperirile de asigurare a bagajelor, deces și invaliditate permanentă, au fost plătite despăgubiri în valoare de 88.000 euro, conform limitelor individuale specificate în contractul de asigurare.

„Dorim să subliniem din nou că toate polițele emise de Omniasig VIG sunt sigure și valide și ne menținem angajamentul permanent de a respecta toate obligațiile contractuale față de toți clienții noștri. Orice alte informații contrarii apărute în mass-media sunt nefondate, incorecte și de natură a aduce serioase prejudicii de imagine companiei noastre”, se mai spune în comunicat.

Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari companii de asigurări generale din România. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439,64 milioane de lei, marja de solvabilitate disponibilă este de 229,1 milioane de lei (în condițiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 151,5 milioane de lei), gradul de solvabilitate este de 151,19%, iar coeficientul de lichiditate de 1,47.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.