ORA la care adormi indică cât de DEŞTEPT eşti.VEZI cum sunt persoanele care se culcă înainte de 00:00

cuplu_86345000Ora la care te bagi la somn sau cea la care te trezesti dimineata poate spune multe despre nivelul de inteligenta al fiecaruia. Potrivit cercetatorilor, persoanele inteligente se culca mai tarziu, indiferent de perioada saptamanii.

In epoca primitiva, oamenii mergeau la culcare cand apunea soarele si se trezeau cand rasarea. Cercetatorii sustin ca persoanele cu o inteligenta obisnuita urmeaza acest tipar, in timp ce intelectualii vor sa isi defineasca propriul model. Este o sfidare inconstienta, care vine din refuzul de a accepta ideea masei, explica Satoshi Kanazawa, un psiholog de la Scoala de Stiinte Economice si Politice din Londra, intr-un studiu publicat in revista „Study Magazine”.

Potrivit acestuia, oamenii cu un IQ mare se culca tarziu si se trezesc tarziu. El a facut si o analiza in functie de ora la care se culca fiecare persoana.

VEZI: Cauta ZIUA ta de nastere in TABEL! Vezi ce te asteapta ANUL asta !!!

Oameni marginiti – IQ mai mic de 75 – adorm, in timpul saptamanii, la 23:41 si se trezeste la 7:20, iar in weekend, se culca la 00:35 si se trezesc la 10:09.

Oameni normali – IQ intre 90 si 110 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:10 si se trezesc la 7:32, iar in weekend, la 1:12 si se trezesc la 10:14.

Oameni foare inteligenti – IQ peste 125 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:29 si se trezesc la 7:52, iar in weeknd, la 1:44 si se trezesc la 11:07.

A sta treaz pana tarziu este un act de rebeliune, spun psihologii, argumentand ca oamenii, in general, dorm noaptea si lucreaza ziua de cateva milenii, iar cei care sfideaza tendinta dobandesc si adopta valori noi, evoluate. Persoanele care adorm mai tarziu au mai multe sanse de a deveni lideri, de a explora teritorii necunoscute si de a face descoperiri importante.

Loading...

3 COMENTARII

  1. Eu adorm tot timpul dupa ora 02:00 si ma trezesc la 05:20 in cursul saptamanii, iar in weeknd la 10:30 aprox. Deci sunt un geniu!! 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.