Orașul fantomă din România: „Nu găsești pe nimeni dacă mergi 2 kilometri!” De ce lumea a fugit din el

Orașul fantomă din România. Aici nu se mai găsește decât pensionari și câțiva copii din comunitatea săracă de romi. Vașcău, căci despre el este vorba, este orașul în care nu ai ce face, liniștea s-a abătut, iar bătrânii sunt lăsați de copii pentru un trai mai bun la orașele mai mari sau chiar în străinătate.

Orașul Vașcău, situat la aproape 100 km de Oradea, pare să cadă de pe harta județului. Acum are o populație de aproximativ 2.250 locuitori, iar în ultimul deceniu a pierdut 18,21% din rezidenți. Localnicii susțin că în acest oraș este atât de multă pustietate, încât poți merge 2 km fără a întâlni măcar un om.

În orașul Vașcău este doar pustietate. Fabricile închise în anii ‘90 nu au mai fost redeschise vreodată. Aici, la orice oră a zilei, este o pustietate și o liniște ca de mormânt. Este cu totul o imagine desprinsă parcă din filmele de groază. Orașul este pustiu, vântul străbate străzile goale șuierând, iar în liniștea apăsătoare, râul Crișul Negru sună nervos acompaniat de scârțâitul rar al unui leagăn vechi.

Casele, majoritatea dărăpănate, par și ele părăsite. Singurele spații comerciale care mai funcționează sunt o farmacie și o cooperativă bancară, în care nu intră nimeni.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.