Păcatul de a fi de stânga în România

Cât de grav este să fii de stânga în România la ora actuală? Aparent foarte grav, sinucigaş chiar să şi spui că ai fi de stânga. Din hoţi, corupţi, comunişti, baroni nu eşti scos nici o secundă. Noi, stânga, suntem vinovaţi pentru tot întotdeauna, chiar şi când moare un câine ori când se întâmplă ceva în această ţară, noi comuniştii, socialiştii, suntem traşi la răspundere. Orice proiect de lege adoptat, orice lege adoptată în favoarea cetăţenilor devine secundară  în faţa unor vorbe criminale precum socialist, baron sau comunist. Noi, stânga, suntem răul în persoană, cei care mereu repară ce au stricat alţii, dar pe care alţii îi condamnă mereu.

Şi cu toate acestea, sfânta dreaptă este prezentă în toate structurile cheie ale statului, mai ales în cele ascunse. Dreapta a condus România aproape 20 de ani, dreapta a făcut ce a dorit sfinția sa în această ţară: şi-a numit serviciile secrete mai bine plătite decât orice medic de geniu; şi-a propus amante, tineri şi tinere cu mult ‘’bun simt’’; a creat locuri de muncă; a realizat proiecte măreţe cu branduri de ţara şi scene de câteva mii sau milioane de euro; a adus luxul unor parcuri în mijlocul comunităţii rurale şi luxul unor complexe imobiliare în parcurile din zonele urbane, unde aerul curat este singura sursă de evadare din stresul cotidian; a făcut din politică un show televizat în care doar dacă ştii să faci ‘’show’’ eşti promovat; a creat găştile care au dat României unele dintre cele mai ‘’bune’’ modele de mafioţi locali, centrali, comunali, sau pur şi simplu modele ale ‘’școlii vieții’’.

Sfânta dreaptă a făcut chiar şi un uriaş ‘’compromis’’ printr-o alianţă cu păcătoasă stânga, pe care subit l-a regretat din motive pe care încă le mai caută şi acum. Şi după ce blestemata stângă a luptat cot la cot cu sfânta dreapta, oferindu-le primari, miniştrii, directori, consilieri, susţinere necondiţionată, cine este de vină? Aţi ghicit. Tot stânga. Care brusc devine din ‘’muma ciuma’’și este din nou lăsată singură la sfânta Putere. Dar care Putere? Cea coruptă şi ştirbită până la sânge de un preşedinte jucător şi nişte aghiotanţi fideli, o Putere secătuită de interlopii prezidenţiali. Ce frumos şi uşor este să fii la o astfel de Putere. Sfânta dreaptă se retrage asemenea unui erou rănit şi urlă la stânga exact ce au urlat în Piaţa Universităţii gorilele unor oameni care îşi apărau interesele: comunişti, baroni, hoţi etc.

Ce mare păcat este să fii de stânga într-o ţară în care dreapta este atât de ‘’sfântă’’ în ‘’opoziția ei de lux’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.