Parcul omagial al minerilor prinde viață. Primarul Alin Sebastian Bîrda scoate la lumină mineritul, cea mai important moștenire a orașului Baia Sprie!

Parcul omagial al minerilor prinde viață. Primarul Alin Sebastian Bîrda scoate la lumină mineritul, cea mai important moștenire a orașului Baia Sprie!

În Baia Sprie ia naștere unul din cele mai autentice parcuri din România. Minerii prind viață în dalta care dă formă și culoare lemnului cioplit și sculptat, în cadrul unei tabere de creații. Ideea aparține primarului Alin Sebastian Bîrda care împreună cu maestrul Koter Vasile și Asociația Valorile Monte Medio au reușit să pună bazele unui proiect care va dura peste generații , având în centru figura sfintei Varvara ocrotitoarea mineritului.

“Consider cultura trecutului și prezentului ca o avuție importantă. Aceasta este mereu practicată și în taberele de creație de artiștii plastici veniți în taberele de creație. Lucrările lor îmbogțesc tezaurul cultural al orașului nostru.Fie ca acest parc să fie aducător de aminte generațiilor viitoare, ca nimeni să nu uite niciodată trecutul mineritului, amintirea acelora care au fondat, prosperat și îngrijit acest oraș de-a lungul veacurilor. Amintirea lor trebuie să dăinuiească și pe mai mai departe dealungul secolelor, și moștenirile lor va trebui să ne rămâne nouă și generațiilor următoare.” a declarat primarul, Alin Sebastian Bîrda

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.