Pârtia Prislop, noua atracție turistică din Maramureș

Pârtia Prislop, noua atracție turistică din Maramureș

La sfârșitul săptămânii trecute, Pasul Prislop a fost scena unei fastuoase inaugurări. Șampanie, artificii, cină festivă, muzică și voie bună, iată ingredientele care au transformat inaugurarea Pârtiei Prislop într-un moment cu adevărat special.

Situată la altitudinea de 1400 m, Pârtia Prislop areo lungime de 1100 m și este dotată cu instalație de transport pe cablu de tip telescaun cu 2 locuri și nocturnă.Turiștii au la dispoziție spații de cazare și de servire a mesei, precum și un centru de închirieri articole sportive și echipamente pentru schi și snowboard.

Punctul forte al acestui nou punct de atracție și recreere sunt peisajele din jur. Frumusețea locului îți taie răsuflarea. Mănăstirea Prislop, care se etalează maiestuos în punctul cel mai înalt al Pasului Prislop, întregește tabloul feeric, dând privitorului o senzație profundă de bucurie, liniște și pace.

Inaugurarea pârtiei a avut loc sâmbătă, 07 ianuarie 2017, de la ora 16. Zăpada căzută din abundență a făcut ca pârtia să fie perfectă, spre bucuria schiorilor veniți în număr mare. Distracția a culminat la căderea serii cu spectacolul impresionant oferit de schiorii experimentați, printre care salvamontiștii borșeni, care au coborât cu torțele aprinse, în aplauzele celor prezenți.

Investiția, realizată de un întreprinzător privat, va aduce beneficii și comunității borșene, prin atragerea unui număr mai mare de turiști. Autoritatea publică din Borșa a apreciat pozitiv această inițiativa, primarul localității, Timiș Ion Sorin, fiind prezent la inaugurare.

Mai mulți preoți borșeni au oficiat o slujbă de sfințire a locului.  Așa cum se obișnuiește din vechime, la începutul fiecărui lucru, o binecuvântare este binevenită, pentru a feri locul și oamenii de evenimente neplăcute.

Gândită și realizată armonios, noua pârtie din Borșa își deschide deopotrivă porțile tuturor pasionaților de sport, turiștilor și localnicilor, oferind acestora un cadru propice divertismentului, recreerii și petrecerii timpului liber.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.