Partidul Liberal Reformator va fi condus interimar de Grațiela Gavrilescu

Partidul Liberal Reformator (PLR) reprezintă un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale și Partidul Național al Mediului și va fi condus interimar de Grațiela Gavrilescu, se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale anunță că începând de vineri și până la congresul PLR din 1-2 august, conducerea partidului va fi compusă din Grațiela Gavrilescu, în calitate de președinte, precum și de un birou de conducere compus din Nicolae Alexandri, Elena Anuțoiu, Florică Calotă, Daniel Chițoiu, Ion Cupa, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieșiu, Nicu Marcu, Marius Nicolae Mateescu, Ovidiu Mihuț, Viorel Palașcă, Gabriela Păun, Radu Stroe, Mihai Stănișoară, Mihai Tararache, Mirel Taloș, Sorin Teju și Ioan Uțiu.

Sursa citată susține că acest proiect politic este „continuatorul legitim al liberalismul modernizator și reformator, care a construit România moderna și singura forță politică românească ce își asumă necondiționat universalitatea, durabilitatea și actualitatea valorilor liberale”.

Potrivit comunicatului menționat, proiectul PLR este fondat pe relația dintre libertate, democrație și prosperitate.

„Partidul Liberal Reformator urmărește punerea în operă a unui sistem instituțional organizat în jurul drepturilor individuale, precum și dezvoltarea unei comunități politice naționale întemeiată pe principiile libertăților civile, politice și economice, precum și ale justiției și solidarității sociale”, adaugă sursa amintită.

Pe de altă parte, președintele Partidului Național al Mediului, Nicolae Marius Mateescu, susține într-un comunicat de presă că partidul pe care îl conduce a fost cel care a contactat Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale. El precizează că a fost propusă crearea unei comisii care să aibă ca obiect susținerea candidaturii lui Călin Popescu-Tăriceanu la Președinția României.

„În aceste vremuri nesigure din punct de vedere politic se impune candidatură din partea unui politician de calibrul lui Călin Popescu-Tăriceanu”, apreciază Mateescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.