Paul Simulescu revine în poartă la Minaur

CS Minaur II a abordat meciul cu CSU Cluj, din ultima etapă a turului Diviziei A, seria B, cu cea mai bună garnitură alcătuită din jucătorii sub 21 de ani. Singura excepție au făcut-o Georgel Haiduc și Paul Simulescu, ambii în vârstă de 22 ani. De alfel, acest meci a marcat și revenirea în poarta băimărenilor a acestuia din urmă, după operația la genunchi suferită cu 6 luni în urmă.

„Studenții” au venit în Baia Mare din postura ocupantei locului 3, care la finalul campionatului îi poate duce la turneul de baraj pentru promovare. Florin Mironescu i-a avut în schimb în lot pe Robert Nagy, Sergiu Makaria, Călin Căbuț, Yurii Pop, Tudor Botea și Georgel Haiduc, care cu doar o zi înainte jucaseră la Timișoara în Liga Zimbrilor. În această „prezentare” echilibrul din teren a durat doar 10 minute (4-4), după care Minaur II s-a desprins rapid la 4 goluri (8-4, min. 15). În ciuda eforturilor de a recupera, clujenii nu au ajuns la mai puțin de două goluri (10-8, min.20). Dealtfel, în minutul 20 Florin Mironescu l-a trimis în poartă pe Paul Simulescu, care revine pe teren după o perioadă de recuperare de 6 luni. Pe finalul reprizei forțăm și tabela de marcaj consemnează cea mai mare diferență (17-12), nu înainte ca Simulescu să apere o aruncare de la 7 metri.

Minaur e mai relaxată a doua parte și clujenii încep să spere, după ce au marcat de 4 ori consecutiv (19-17, min. 37). În replică băimărenii se apără impecabil, interceptează, atacă eficient și nu se opresc până la 25-17 (min. 44), când Simulescu mai scoate un 7 metri în aplauzele celor aproximativ 300 de suporteri. De aici gazdele nu fac decât să conserve rezultatul, Florin Mironescu trimițând în teren toată banca de rezerve. Yurii Pop fură câteva mingi în apărare, Haiduc îl exasperează pe tehnicianul universitar, Dedea nu ratează nimic de pe 7 metri, Beni Szabo trece prin apărarea adversă ca pe bulevard. Clujenii se luptă exemplar, dar tardiv. Meciul se încheie cu scorul de 35-30.

CS Minaur II vs CSU Cluj 35-30 (17-12)

Arbitri: Gheorghe Beldiman și Aurel Moldoveanu (Arad)

Aruncări de la 7 metri: 1-5 (transformate 1-3)

Minute eliminări: 2-6

CS Minaur Baia Mare: Portari – Apostu (14 intervenții), Simulescu (4 intervenții, 2 de 7m apărate); Jucători: Haiduc (8 goluri), Yurii Pop (8), Dedea (5), Makaria (4), Szabo (3), Nagy (2), Căbuț (2), Botea (1), Oargă (1), Armaș (1), Pomian, Stoean, Lenghel, Boșca.

sursa:minaur.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.