Paula Ungureanu a apărat fenomenal: „Am avut o noapte albă, e frustrant”

paulaDupă Luminița Huțupan-Dinu, „îngerul păzitor” al naționalei României vreme de 10 ani, iată că echipa feminină de handbal a tricolorelor are din nou un portar de clasă mondială.

Este vorba de Paula Ungureanu (34 de ani), jucătoare de bază la HCM Baia Mare, care a apărat extraordinar cu Ungaria, reușind să facă un meci de referință pentru cariera sa.

Deși România a pierdut, scor 19-20, chiar dacă a condus pe final, Paula a cules toate laudele la Debrecen, unde a fost ca un zid în fața atacurilor maghiare. Gheorghe Tadici a simțit-o în mare formă și nu a scos-o de pe parchet nici măcar un minut, deși pe bancă se mai afla Denisa Dedu.

Iar decizia este total de înțeles: Paula Ungureanu a apărat 18 șuturi din 38 (47%), reușind să pareze și o aruncare de la 7 metri, dar și 3 din 4 execuții de pe centru. De la 9 metri a avut un randament și mai bun: 50% (8 șuturi parate din 16). Doar 20 de goluri a primit Paula.

Cea mai bună handbalistă din România în 2012, Ungureanu a jucat de-a lungul carierei pentru Universitatea Remin Deva, Hypo Viena, Dunaferr, Podravka, Oltchim și HCM Baia Mare. După ce a fost desemnată de organizatorii turneului cea mai bună jucătoare a României, cu Ungaria, Paula Ungureanu a declarat:

„E greu. Am avut o noapte albă. Astăzi avem timp de refacere și mâine o luăm de la capăt. E păcat, e frustrant, îmi pare rau că am pierdut. A fost un meci reușit, ne-am luptat până în ultima secundă, dar cred că nouă ne lipsește și acel dram de noroc. Nu am simțit presiunea tribunei. Din contra, ne-au motivat, și ne-am dorit foarte mult să le demonstrăm că o să câștigăm acest meci. Ne-am depășit, am luptat și vom demonstra în continuare ca putem. Începând cu meciul de ieri, le-am luat ca pe o finală. La fel vom face și cu Spania, pentru ca avem nevoie de puncte!”

 Tricolorele au avut meciul în mână, la fel cum s-a întâmplat şi cu Danemarca, dar au marcat un singur gol în ultimele zece minute şi au pierdut întâlnirea, având doar şanse teoretice de a se califica în semifinale.
România va juca luni următorul meci, cu Spania, de la ora 17:00.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.