Pentru micii fotbaliști din Fărcașa, în Franța ,s-a intonat imnul Național al României!

13250454_1590660647915871_1022539656_nUn parteneriat încheiat între școala gimnazială „Lucian Blaga” din Fărcașa și școala din localitatea franceză Gonneville La Mallet (provincia Normandie) a avut ca prim efect, participarea unei echipe de fotbal din Fărcașa la un puternic turneu de fotbal organizat de către clubul regional „Cap de Caux” în localitatea Gonneville La Mallet.

Primarul comunei Fărcașa și Consiliul local au răspuns pozitiv invitației lansate de către partenerii nostri francezi,astfel că un număr de 12 copii din Fărcașa au luat drumul Franței pentru a participa la turneul de fotbal. Micilor fotbaliști li s-au mai adăugat încă 11 premianți, care au fost astfel recompensați pentru rezultatele la învățătură.

Delegația română,condusă de către consilierul local Fănică Dunca, a fost întâmpinată cu multă căldură de către autoritățile locale. Primarul comunei Gonneville La Mallet,Herve Lepiler, alături de viceprimarul Daniel Perier (un mare îndrăgostit de Fărcașa si România) și Norbert Boulet,presedintele comitetului de organizare ,au subliniat, în întâlnirea de la Primărie,că sunt extrem de încântați si onorați,în acelasi timp, de vizita românilor în localitatea lor.De altfel,pe tot parcursul sederii în Franța, gazdele noastre s-au comportat exemplar dând dovadă de multă simpatie și  profesionalism.

13233219_1590660651249204_676731266_nTurneul de fotbal a fost organizat de către clubul regional „US.Cap de Caux” si a reunit la start 23 de echipe din mai multe regiuni ale Franței, și una din străinătate (echipa școalii gimnaziale „Lucian Blaga” din Fărcașa) acestea fiind  împărțite pe două categorii de vârstă. Alături de Fărcașa si clubul US Cap de Caux au mai participat echipe de la cluburile : Frileuse, Caucriauville, Littoral, Angerville, Les Loges, Bretteville, Saint-Léonard și Deville-Maromme.

Copiii români,purtând echipamente inscriptionate cu numele comunei, au fost întâmpinați cu multă căldură de către localnici,la finalul turneului mulți dintre francezi dorind să-și facă poze cu copiii români.Jocurile s-au desfăsurat pe 4 terenuri reduse,două sintetice si două cu iarbă.Fotbalistii din Fărcașa s-au comportat foarte bine,având în vedere că la turneu au participat si copii înscriși în scoli de fotbal,unii dintre ei fiind chiar selecționați în echipa Națională a Franței la categoriile lor de vârstă. Au disputat,în total, 14 meciuri, 11 în prima fază  iar trei partide au contat pentru pozițiile finale din clasament . La sfârșit, Fărcașa a terminat pe poziția a 4 a si doar neșansa din finala mica, de la a doua serie de penalty-uri, a făcut să nu se claseze pe podium.

13228031_1590660654582537_863326999_nPe tot parcursul turneului drapelul Național al României a fost arborat alături de cel al țării gazde,Franța. Echipa din Fărcașa a primit pe lângă cupa și medaliile  pentru locul 4 și cupa pentru Fair play precum si plachete individuale oferite jucătorilor.

Un moment de mare încărcătură emoțională a fost atunci când  dl.Norbert Boulet,organizatorul turneului, i-a invitat pe toți românii prezenți,să urce pe scenă și în prezența lor s-a intonat Imnul Național al României: Desteaptă-te române!

Au fost lacrimi de emoție și aplauze,la scenă deschisă, atât din partea francezilor prezenti cât și a numeroșilor români venți din mai multe regiuni ale Franței pentru a-i susține pe micutii fărcășeni.

Inainte de plecarea din Franța ,la cina festivă, românii i-au invitat pe francezi să ne întoarcă vizita ,gazdele arătându-se interesate si onorate de acestă propunere.

La întoarcerea în țară (după un parcurs de 4200 de kilometri,dus-întors) primarul comunei Fărcașa,d-l Ioan Stegeran, a ținut să facă o surpriză delegației așteptându-i pe copii în Austria unde i-a felicitat și le-a oferit cadouri, iar în Ungaria, le-a mai făcut o surpriză invitându-i pe toți la o masă servită într-un local deosebit.

Iată componeța echipei scolii gimnaziale „Lucian Blaga” din Fărcașa:

Cătălin Petric (căpitanul echipei,jucător remarcat de către toți antrenorii prezenti),Mereucz Ionuț,Alex Câmpan, Rareș Pop,Dacian Dunka,Teo Lăuran,Paul Pop, Ciuvar Dacian,Filip Gîta,Adelin Onț,Sergiu Onț, Mircea Călăuz.

Golgeterii echipei: Mereucz Ionuț,Alex Câmpan

Antrenori:prof.Ciprian Zoicaș și Gh.Radu.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.