PENTRU SIGURANŢA ELEVILOR – poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au verificat punctele de alimentaţie publică din incinta şcolilor

De ce au acţionat poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice la finalul săptămânii trecute? De această dată pentru siguranţa elevilor care îşi cumpără diferite produse de la chioşcurile din incinta şcolilor sau care servesc masa la cantinele unităţilor de învăţământ.

Astfel, vineri, 04 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea, descoperirea  şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul evaziunii fiscale şi pentru protejarea elevilor împotriva unor acte de comerţ ilicit, cu produse expirate.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 23 de puncte de alimentaţie publică din incinta unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Baia Mare.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, două la Legea Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi şase pentru abateri de la OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor a fost de 57.500 lei.

Totodată au fost confiscate 24 Kg carne şi produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, precum şi diferite sume de bani în numerar, în valoare de 1.436 lei.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.