PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ CU PRODUSE ACCIZABILE

vinPeste 30.000 de litri de vin contrafăcut au fost ridicaţi de la şapte persoane care au fost depistate în flagrant de poliţişti. De asemenea, poliţiştii au ridicat un autoturism, o armă letală, una neletală, precum şi mai multe documente folosite în activitatea infracţională.

În urma percheziţiilor efectuate sub coordonarea Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au fost depistate în flagrant şapte persoane care produceau, ambalau şi etichetau recipiente cu vin contrafăcut, în vederea comercializării.

De asemenea, au fost indisponibilizaţi peste 30.000 de litri de vin contrafăcut, au fost identificate şi ridicate înscrisuri, evidenţă contabilă, extracontabilă, tehnică IT, etichete inscripţionate cu diferite mărci de vin, un autoturism, o armă letală şi una neletală.

Totodată, s-a constatat faptul că persoanele depistate s-au branşat ilegal la reţeaua electrică, iar angajaţii găsiţi la faţa locului nu aveau întocmite contracte de muncă, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

La data de 5 iunie a.c., peste 200 de poliţişti au efectuat 44 de percheziţii, pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Olt, Maramureş, Iaşi şi Vrancea şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni economico-financiare.

Percheziţiile s-au desfăşurat la sediile şi punctele de lucru ale mai multor agenţi economici şi la locuinţele a patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul producerii şi comercializării de produse accizabile.

În fapt, în perioada 2013-2014, poliţiştii și procurorii au documentat activitatea infracţională a patru persoane din Tulcea, cu vârste cuprinse între 34 şi 48 de ani, care ar fi produs ilegal vin, cu ajutorul unei instalaţii clandestine aflate într-o societate comercială de pe raza comunei Mihai Viteazu , judeţul Constanţa, care ulterior ar fi fost comercializat, atât în judeţ, cât şi în alte localităţi din ţară.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că persoanele bănuite de săvârşirea acestor fapte ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului român cu peste 50.000 de lei.

Organele judiciare au beneficiat de suportul tehnic al structurilor de specialitate din cadrul DIPI.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.