PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE, 7.500 de persoane vătămate

În această dimineaţă, poliţiştii din Alba, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, efectuează 8 percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 165.000 de lei, prin înşelăciune.

La data de 6 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, efectuează 8 percheziţii în judeţele Alba (7) şi Bihor (1), la domiciliile a 4 persoane bănuite de înșelăciune şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2015-2016, cei 4 bănuiţi de comiterea faptelor de înşelăciune, ar fi indus în eroare peste 7.500 de persoane, prin intermediul unor site-uri de internet unde puteau fi publicate anunţuri privind diverse vânzări. Odată cu publicarea anunţului, clienţii erau informaţi în legătură cu obţinerea, cu titlu gratuit, a unor carduri de reduceri la cumpărături, cu o valoare de 150 de euro, ce ar fi putut fi folosit la achiziții de bunuri şi servicii, de la anumiţi agenţi economici.

Deşi beneficiarii erau informaţi cu privire la faptul că aceste carduri sunt gratuite, aceștia erau puși în faţa faptului împlinit de a primi cardurile la adresele de domiciliu, prin intermediul unor societăţi de curierat, contra  unor sume cuprins între 18 şi 28 lei, cu titlu de cheltuieli de transport.

În realitate, cardurile nu aveau nicio valoare, cu ajutorul acestora nu puteau fi obţinute nici un fel de reduceri, la niciun comerciant, iar valoarea transportului era mult mai mică, diferenţa de bani fiind însușită de persoanele bănuite de comiterea faptelor de înşelăciune.

Prejudiciu total cauzat este de 165.000 lei, în dauna a 7.500 de persoane vătămate, iar cel prezumat pentru valoarea cardurilor este de 1.125.000 euro.

Poliţiştii vor pune în executare 3 de mandate de aducere, emise pe numele a 3 persoane bănuite în cauză, cea de-a 4 aflându-se în penitenciarul Oradea, pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.