Pericolul continuă în Franța:Un lider al organizației Al-Qaida amenință Franța cu noi atentate

frantaUn responsabil religios al organizației Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP), în numele căreia au acționat frații Kouachi, autori ai atentatului contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, a amenințat Franța cu noi atacuri, într-o înregistrare video difuzată vineri, a făcut cunoscut un centru american de supraveghere a site-urilor islamiste, citat de AFP.

În acest mesaj, Harith al-Nadhari, o autoritate în materie de sharia — legea islamică — în rândul AQAP, s-a adresat francezilor în acești termeni: „Nu veți fi în siguranță atât timp cât luptați împotriva lui Allah, a Trimisului său și a credincioșilor”, potrivit unei transcripții difuzate de SITE.

Cu toate acestea, el nu a revendicat în numele organizației atacurile comise la Paris.

„Soldați care i se închină lui Allah și Trimișilor săi au venit printre voi. Ei nu se tem de moarte, ei caută martiriul în numele lui Allah”, a continuat acest responsabil, într-o referință implicită la autorii atentatului contra Charlie Hebdo, Chérif și Said Kouachi, soldat cu 12 morți.

Chérif Kouachi, care a susținut că a acționat în numele AQAP, și fratele său, care a urmat în Yemen, alături de Al-Qaida, un program de antrenament în mânuirea armelor, au fost împușcați vineri de forțele de ordine, după ce se refugiaseră într-o tipografie din nord-estul Parisului.

Un apropiat al lor, Amedy Coulibaly, a fost ucis în asaltul asupra unui magazin evreiesc din Paris unde luase mai mulți ostatici. El declarase că se supune „califului Statului Islamic”, Abu Bakr al-Bagdadi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.