Persoane salvate de jandarmii montani

jandarmi-montani-1-599x351Miercuri 02 septembrie a.c., în jurul orei 13.00, jandarmii din cadrul Postului  Montan Cavnic, aflaţi în timpul misiunii de patrulare pe traseele turistice din zona localităţii Cavnic,  au fost sesizaţi telefonic despre faptul că patru persoane aflate la cules  fructe de pădure, au fost atacate de doi urşi .

În foarte scurt timp, patru subofiţeri jandarmi s-au deplasat spre locul indicat, respectiv Valea Şuiorului intersecţie cu Valea Babei, la trei kilometri de localitatea Cavnic, unde prin folosirea semnalelor acustice de la autovehiculul din dotare, au reuşit să îndepărteze animalele, de locul unde se aflau cele patru femei.

După ce jandarmii montani au reuşit să liniştească persoanele care au fost atacate de cei doi urşi, le-au condus în localitatea Cavnic, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Având în vedere situaţia creată, Jandarmeria Maramureş a informat reprezentanţii I.T.R.S.V. Cluj şi pe cei ai Primăriei Oraşului Cavnic, cu privire la riscurile existente în zonă.

Jandarmii montani maramureşeni recomandă tuturor celor care doresc să parcurgă trasee turistice montane, sau vizitează cabane de pe trasee, să nu se abată de la traseu, să parcurgă itinerariul în grup, să producă zgomote, iar în cazul observării unor animale, să evite apropierea de acestea şi să-şi păstreze calmul. În situaţii deosebite, să solicite sprijin prin „112”, comunicând locul unde se află, numărul de persoane, starea acestora şi situaţia creată.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.