Persoanele care suferă de această boală riscă dezvolte o formă gravă de COVID-19 şi pot muri STUDIU

Potrivit unui studiu publicat în revista „The Lancet Psychiatry” persoanele care au probleme psihice pot dezvolta o formă gravă de COVID-19 şi pot muri. Autorii studiului cer ca aceşti pacienţi să fie vaccinaţi cu prioritate.

Persoanele care suferă de această boală riscă dezvolve o formă gravă de COVID-19 şi pot muri. Este vorba despre pacienţii care au probleme psihice.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Cei doi autori ai studiului publicat în revista „The Lancet Psychiatry” susţin într-un raport publicat de către Fondation Fondamental că o explicaţie pentru acest fenomen se referă la „obstacolele din calea îngrijirii medicale, la modificările imuno-inflamatorii legate de tulburările psihiatrice sau la impactul tratamentelor luate de aceşti pacienţi”.

Articolul publicat de către Fondation Fondamental, o reţea de cercetător pentru bolile psihice, sintetizează 33 de studii publicate pe această temă în 22 de ţări. În urma studiilor a rezultat că pacienţii cu tulburări mintale au şanse de două ori mai mari să moară din cauza coronavirusului, comparativ cu alţi pacienţi. Această asociere se găseşte în special pentru tulburările psihotice, tulburările de dispoziţie, dependenţe şi retard mental, dar nu şi pentru tulburările de anxietate. Tratamentul cu antipsihotice, anxiolitice sau antidepresive este asociat cu un risc ridicat de mortalitate.

„Ştim că aceşti pacienţi se confruntă cu bariere semnificative în calea îngrijirii medicale şi rezultatele noastre sugerează că accesul redus la îngrijire ar fi putut contribui la creşterea mortalităţii observate în acest grup”, a declarat unul dintre autori, Livia De Picker, de la Spitalul Universitar de Psihiatrie Campus Duffel din Belgia.

Studiul a fost publicat pe 15 iulie în revista britanică „The Lancet Psychiatry”. Acesta arată, de asemenea, că pacienţii cu tulburări mintale au şanse de 2,2 ori mai mari să fie spitalizaţi în caz de Covid.

Directorul Fundaţiei Fondamentale spune că acest risc crescut ar putea „reflecta procesele biologice, cum ar fi modificările imuno-inflamatorii legate de tulburările psihiatrice”, în timp ce „tratamentele antipsihotice pot creşte riscurile cardiovasculare şi tromboembolice, pot interfera cu un răspuns imun şi pot provoca interacţiuni cu medicamentele pentru Covid-19”, s

„Autorităţile de sănătate publică trebuie să ia măsuri specifice pentru a asigura vaccinarea acestor pacienţi şi să lupte împotriva reducerii accesului la îngrijire”, precizează dr. De Picker, potrivit Mediafax.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.