Peste 1.000 de dascăli luptă pentru cele 1.300 de posturi dispnobile în învățământul din Maramureș

profÎn data de 19 mai a fost ultima zi de depunere a dosarelor pentru  profesorii care vor participa, în 21 iulie, la examenul de titularizare.  La nivelul județului Maramureș s-au înscris peste 1.000 de cadre  didactice, cea mai mare concurență fiind la specializările educatori și  învățători, dar și la limba română, matematică sau limba engleză.

Pentru anul școlar 2014 – 2015, la nivelul județului Maramureș,  Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș a publicat pentru  concurs 1.300 de posturi, însă doar 147 dintre acestea sunt  titularizabile. Majoritate posturilor, adică aproape 800 reprezintă  fracțiuni de normă, astfel că profesorii vor trebui să predea în două  sau mai multe instuții de învățământ, pentru a cumula cele 18 ore  necesare unei catedre complete.

Concurență pe posturile de limba română și limbi străine

„La concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor  declarate vacante/rezervate în unitățile de învățământ preuniversitar  au dreptul să participe persoanele care îndeplinesc condițiile de  studii prevăzute de Metodologia-cadru privind mobilitatea  personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar  2014-2015, în concordanță cu Centralizatorul, care au capacitatea de  exercitare deplină a drepturilor, o conduită morală conformă  deontologiei profesionale și sunt apte din punct de vedere medical și  psihologic pentru îndeplinirea funcției didactice”, este precizarea f ăcută de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

În privința materiilor cu cele mai putine posturi, mai ales în mediul  urban, se numără limba și literatura română, limbile străine, dar și  matematica, geografia sau filosofia. Cu sigranță că aici va fi o  concurență foarte mare. Probele scrise ale examenului național de  titularizare din acest an vor avea loc în 21 iulie, iar rezultatele vor fi  afișate în data de 25 iulie. Posturile vacante se vor repartiza, mai  apoi, în ședințe publice, începând din 31 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.