Peste 10.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei desfășurate la frontiera de nord, peste 10.000 pachete cu țigări, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

În ziua de 22 martie a.c., polițiștii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit pe sensul de intrare în ţară, ascunse în două autoturisme conduse de doi  cetățeni bulgari, 820 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările au fost descoperite cu ajutorul câinelui polițist Nah și erau ascunse în roțile de rezervă, în portierele din spate precum și în bagajele personale ale celor doi cetățeni bulgari.

Conducătorii auto, Petrov T.,  în vârstă de 64 de ani și Rangelov V., de 49 de ani, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 1.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Ieri, 22 martie .a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.15, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit, moment în care lucrătorii noștri au executat 12 focuri de avertisment în plan vertical.

Nici de această dată persoanele nu s-au oprit și profitând de terenul  accidentat și împădurit s-au dispersat în localitate.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, totodată procedându-se la verificarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 19 colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.810 pachete de țigări, marca Marble, în valoare de aproximativ 108.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.