PESTE 1,6 KILOGRAME DE CANNABIS, DESCOPERITE ÎN BUCUREȘTI

diicot  Polițiștii antidrog din Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au prins în flagrant doi bărbaţi care transportau peste 1,6 kilograme de cannabis într-o boxă audio.

   Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. București au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de comiterea  infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că cei doi bărbaţi, cu vârste de 23 şi 26 de ani, ar fi procurat drogurile din Spania şi ar fi fost destinate comercializării pe raza municipiului Bucureşti.

 La data de 2 iunie a.c., polițiștii antidrog din Bucureşti au organizat o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia i-au depistat pe cei doi bărbaţi, în timp ce transportau o boxă audio în care se aflau disimulate peste 1,6 kilograme de cannabis.

Ulterior, ofiţerii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat două percheziţii la locuinţele celor în cauză, de unde au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 65.000 de lei, precum şi diverse sume de bani în valută (euro, dolari americani, franci elveţieni şi lire sterline, echivalentul a aproximativ 3.300 de lei) – susceptibili a proveni din traficul de droguri.

De asemenea, au fost ridicate mai multe seminţe de cannabis, şapte telefoane mobile şi şapte cartele SIM, precum şi două grindere pentru mărunţit cannabisul şi două cântare electronice de mare precizie.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, cele două persoane au fost reţinute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit internaţional de droguri de risc, trafic ilicit de droguri de risc şi mare risc şi deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, urmând a fi prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.