Peste 20.000 pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni în zona de responsabilitate

02Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei, peste 20.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Cinci persoane, cetăţeni români, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

În ultimele 24 de ore, la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

*Astfel, azi noapte, în jurul orei 00.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul STPF Maramureş a observat, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, două persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru interceptarea şi reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele fugind în direcţii diferite.

Persoanele în cauză au fost descoperite ascunse în vegetaţia din zonă şi reţinute. Ulterior acestea au fost identificate ca fiind Stelică S., de 25 ani şi Cătălin O., de 19 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care în urma cercetării terenului a descoperit şase colete care conţineau cantitatea de 3.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.550 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cei doi maramureşeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Poienile de sub Munte au depistat, în data de 10.11.2014, la o altitudine de peste 1.700 m, mai multe persoane care cărau către interiorul ţării colete voluminoase.

Echipajul poliţiei de frontieră a procedat la reţinerea celor în cauză, dar la observarea lucrătorilor noştri bărbaţii au lăsat coletele şi profitând de terenul muntos împădurit au încercat să fugă.

Aceştia au fost reţinuţi la scurt timp de către o echipă operativă însoţită de câinele de urmă şi identificaţi ca fiind Vasile A., de 25 ani, Ioan A., de 21 ani şi Andrei O., de 37 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

La cercetarea terenului au fost descoperite şase colete care conţineau cantitatea de 2.857 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 25.300 lei.

Cei trei tineri sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

*Ieri dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, şase colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră, ce conţineau ţigări de contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma  inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.990 pachete cu ţigări, marca „Viceroy Red”, de provenienţă ucraineana, în valoare de 257.480 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, au fost informaţi şi grănicerii ucraineni efectuându-se cercetarea în comun a evenimentului de frontiera.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit abandonat, în apropierea frontierei de stat, un autoturism marca Volkswagen înmatriculat în Irlanda în care se aflau mai multe baxuri cu ţigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.330 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 43.300 lei care au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Urmărit internaţional reţinut şi ţigări ascunse confiscate la Siret 

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret au reţinut o persoană pe numele căreia exista emis un mandat european de arestate şi împreună cu lucrătorii vamali au descoperit peste 300 pachete cu ţigări ascunse în locaşurile lămpilor de semnalizare ale unui autoturism.

* În data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 19.50, la  PTF Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul ucrainean Z. Mykailo, în vârstă de 29 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat documentele personale  de călătorie, ocazie cu care lucrătorii noştri au efectuat verificări în bazele de date constatând că acesta figurează ca fiind urmărit internaţional, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Ungaria, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

În aceste condiţii, cetăţeanul ucrainean a fost reţinut şi predat poliţiştilor din cadrul I.P.J. Suceava, conform prevederilor legale.

* În aceeaşi zi, în jurul orei 11.50, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român N. Liviu, în vârstă de 38 de ani, conducând un microbuz  marca „Volkswagen ”.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în locaşurile lămpilor de semnalizare spate, în peretele lateral stânga şi filtrul de aer, cantitatea de 310 pachete de ţigări, marca „Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 378 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de  5.000 lei.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.