Peste 20.000 pachete ţigări de contrabanda confiscate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore,  peste 20.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 220.000 lei, ce urmau să ajungă ilegal pe piața neagră de desfacere din România.

Ieri, 10 octombrie a.c., în jurul orei 10.00, polițiști de frontieră din cadrul SPF Rădăuți au observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane și un microbuz, care nu-și justificau prezenta în zonă.

În momentul în care lucrătorii noștri s-au apropiat de persoanele în cauză în vederea interceptării și legitimării, acestea au abandonat microbuzul și au fugit spre teritoriul statului vecin, ignorând somatiile verbale.

Persoanele în cauză nu s-au oprit nici când au fost trase două focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale și s-au întors pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp au fost anunțate despre caz și autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea reținerii și identificării persoanelor, precum și a cercetării în comun a evenimentului.

De asemenea, în microbuzul abandonat, lucrătorii noștri au descoperit 12 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 12.000 pachete țigări, în valoare de peste 120.000 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar microbuzul în valoare de 12.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, la frontiera verde 8.530 pachete țigări de proveniență ucraineana, în valoare de peste 80.000 de lei, care urmau să ajungă pe piața neagra de desfacere din Romania.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și depistării persoanelor implicate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.