Peste 8.000 pachete țigări confiscate de către polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, în ultimele 24 de ore, peste 8.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 81.200 de lei.

Doi cetățeni români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și tentativă la contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ieri, 4 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, 8 colete învelite în folie de culoare neagră, ascunse pe câmp, în vegetația înaltă, pe raza localității Valea Vișeului.

În interiorul coletelor, lucrătorii noștri au constatat că sunt țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a trecut la monitorizarea zonei în vederea depistării persoanelor implicate la transportul baxurilor.

Totodată, în cel mai scurt timp, s-a luat legătura cu autoritățile de frontieră ale statului vecin fiind anunțate despre captura cu țigări în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele au fost transportate la sediul poliției de frontieră, iar în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 3.930 pachete țigări, marca Jin Ling, în valoare de aproximativ 35.000 de lei.

În urma unor verificări specifice, s-a constatat că în activitatea infracțională este implicat I. M. de 37 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

Drept urmare, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, bărbatul este cercetat pentru contrabandă, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și depistarea tuturor persoanelor implicate.

Și polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au identificat în trafic și oprit pentru control, ieri,  4 septembrie  a.c., la intrarea în localitatea Petea, jud. Satu Mare, un autoturism marca Peugeot Boxer, condus de către P. Gheorghe de 50 de ani din jud. Maramureș.

În urma unui control amănunțit efectuat asupra autoturismului, lucrătorii noștri au descoperit în podeaua dublă a autoturismului, cantitatea de 1.138 pachete țigări.

Drept urmare, maramureșeanul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări în valoare de 17.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Rădăuți, jud. Suceava, au descoperit 2.850 pachete țigări, în valoare de peste 28.500 de lei, care urmau să ajungă ilegal în țară.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.