Peste 8000 articole pirotehnice confiscate de poliţiştii maramureşeni

pirotehniceÎn cursul zilei de ieri, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au identificat trei persoane care deţineau fără drept articole pirotehnice în vederea comercializării. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 8000 articole pirotehnice şi au întocmit trei dosare penale.

La data de 09 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Borşa au acţionat pe raza localităţilor Baia Mare şi Borşa pentru prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea  prevederilor legale care reglementează operaţiunile cu articole pirotehnice.

Doi bărbaţi din judeţul Suceava şi o femeie din Baia Mare, sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Bărbaţii au fost depistaţi pe raza localităţii Borşa. Unul dintre ei a fost oprit în trafic iar în urma controlului autoturismului poliţiştii au găsit un bagaj în care se aflau 6000 de articole pirotehnice (minipetarde). Celălalt a fost surprins de poliţişti în timp ce comercializa în piaţă petarde de diferite categorii.

La Baia Mare, poliţiştii au constatat că angajata unei întreprinderi individuale deţinea şi avea expuse spre vânzare 1124 petarde.

De la cele trei persoane poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 8014 articole pirotehnice şi au întocmit dosare penale în conformitate cu prevederilor Legii nr. 126/1995, privind nerespectarea regimului materiilor explozive.

Totodată, reamintim că, în conformitate cu legea mai sus menţionată, orice operaţiune cu materiale explozive sau articole pirotehnice de divertisment, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.