Planta care alungă migrenele, previne răceala şi gripa

O echipa de cercetători germani pare să fi găsit formula care să facă durerile să nu mai apară mult timp după aplicarea tratamentului.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Ei au obținut rezultate promițătoare în tratarea migrenelor cu ajutorul extractului concentrat de mușețel. Așadar, în urma unui studiu, doctorul Hans-Christoph Diener și colegii săi de la Universitatea din Essen (Germania) au observat că o cantitate de 6,25 de mg de extract concentrat de mușețel de trei ori pe zi, timp de 16 săptămâni, reduce substanțial frecventa și intensitatea migrenelor.

Extractul a fost obținut de echipa dr. Diener astfel: din planta proaspătă de mușețel au fost extrase principiile active cu ajutorul dioxidului de carbon (CO2), iar aceasta procedura a făcut că toate proprietățile binefăcătoare ale plantei să se păstreze intacte. Compusul rezultat a fost numit MIG-99.

Muşeţelul poate fi folosit şi pentru calmarea colicilor bebeluşului, fie singur, fie în asociere cu alte plante: fenicul, roiniţă, anason.

Mușetel în gingivită. Graţie efectului antiinflamator şi antiseptic, muşeţelul este recomandat în sângerările gingivale. Lasă la infuzat, timp de 20 de minute 3 linguri de flori de muşeţel într-o cană cu apă fierbinte. Clăteşte mai întâi, apoi ţine în gură 5 minute infuzia călduţă.

Mușetelul previne răceala şi gripa. Infuzia de muşeţel ajută la reducerea durerilor de cap, afecţiune frecventă în cazul unei răceli puternice.

De asemenea, planta provoacă transpiraţie, ceea ce duce la scăderea febrei. În combinaţie cu lămâie şi miere, ceaiul calmează senzaţia de usturime în gât.

Prepară infuzia din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.