„PLANTĂM ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU SĂNĂTOS”

plantareInspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a iniţiat o acţiune, în cadrul căreia, poliţişti, elevi şi cadre didactice, împreună cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Baia Sprie, au plantat 500 de puieţi de molid, paltin şi fag pe o parcelă din Poiana Boului – Şuior.

Poliţiştii au atras atenţia asupra importanţei educaţiei ecologice şi a rolului esenţial pe care pădurea îl are în menţinerea echilibrului ecologicIeri, 2 aprilie, poliţiştii de prevenire, cei din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Maramureş şi de la Poliţia Oraşului Baia Sprie, împreună cu 80 de elevi de la două unităţi de învăţământ, au participat la o activitate de împădurire, desfăşurată în cadrul Campaniei „Luna plantării arborilor”.

La activităţi au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Maramureş, care au pus la dispoziţia voluntarilor echipamente de protecţie, unelte şi puieţi.

Poliţişti, elevi şi cadre didactice, împreună cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Baia Sprie, au plantat 500 de puieţi de molid, paltin şi fag, pe o parcelă din zona „Poiana Boului” Şuior.

Terenul se află în administrarea Ocolului Silvic Baia Sprie, instituţie care şi-a propus în acest an împădurirea unei suprafeţe de 3.55 de ha.

Prin participarea la această acţiune, iniţiată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, poliţiştii au atras atenţia asupra importanţei educaţiei ecologice şi a rolului esenţial pe care pădurea îl are în menţinerea echilibrului ecologic.

Responsabilitatea protejării pădurilor nu revine doar instituţiilor cu atribuţii în întreţinerea acestora, cum este Direcţia Silvică Maramureş sau a celor care sancţionează tăierile ilegale de arbori, cum este Poliţia, ci şi tuturor cetăţenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.