Plasturele inteligent ar putea revoluționa tratamentul diabeticilor

plastureUn plasture inteligent ar putea revoluționa tratamentul persoanelor diabetice. Micul dispozitiv are capacitatea de a măsura glicemia și de a reduce nivelului zahărului din sânge.

Testele clasice de măsurare a glicemiei presupun înțepături în degete. Procedura nu este numai dureroasă, dar este, de multe ori, și imprecisă. Noua invenție este, potrivit specialiștilor, net superioară.

Plasturele este confecționat din grafen, cel mai subțire și mai rezistent material descoperit până în prezent. Acesta se aplică pe încheietura mâinii și are senzori care pot detecta umiditatea, ph-ul, nivelul glucozei din sânge, chiar și temperatura.

Acele micronice care sunt atașate de acest plasture pot furniza pacientului cantitatea necesară de insulină, astfel încât să nu mai fie nevoiți să se injecteze.

Cu acest palsture, tratamentul diabeticilor ar fi revoluționat. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să se înțepe de câteva ori pe zi și să-și administreze insulina, noul dispozitiv va face totul pentru ei. Acesta se poate purta câteva zile, apoi trebuie schimbat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.