Plăteşti cu cardul? Te poţi îmbogăţi! Ce se schimbă de la 1 mai

plati-cu-cardulLoteria bonurilor fiscale are, de la 1 mai, un concurent puternic în bănci. Cine va plăti cu cardul va avea şanse mari la un premiu. Şi asta pentru că toate plăţile făcute de o persoană fizică sau juridică într-o lună vor fi înscrise automat la extragere.

Campania vrea să-i convingă pe români să folosească tranzacţiile cu cardul. Nu de alta, dar suntem codaşii Uniunii Europene din punct de vedere al plăţilor electronice.

 Programul este similar Loteriei fiscale demarate de Guvern, însă premiile sunt în sume fixe: în fiecare lună, 300 de români care folosesc carduri Mastercard sau Maestro la cumpărături sau pentru plata facturilor vor primi câte 500 de lei, iar 10 dintre cei mai norocoşi vor avea în plus, în conturi, 15.000 de lei.

Prin astfel de campanii, dar şi prin creşterea numarului de POS-uri şi scăderea comisioanelor bancare, companiile de profit speră să ajungă din urmă în mai puţin de şapte ani statele vechi europene.

Atenţie însă la costuri! Chiar dacă plăţile electronice au comisioane zero, cardul în sine atrage după sine o cheltuială suplimentară. Pe lângă cele de emitere şi de administrare anuală, sunt şi comisioane de interogare a soldului şi de retragere a banilor la bancomate. Marea majoritate, mai mari acum faţă de începutul lui noiembrie 2014.

Sursa: onlinereport.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.