Plecarea selecționerului Braziliei, Luiz Felipe Scolari, confirmată oficial

Confederația Braziliană de Fotbal (CBF) a confirmat oficial plecarea lui Luiz Felipe Scolari din postul de selecționer, după prestațiile dezamăgitoare ale Selecao la Cupa Mondială 2014.

Foto: (c) Guo Yong/ XINHUA FLUX

„Demisia a fost acceptată de președintele (CBF) Jose Maria Marinto, care a mulțumit tuturor membrilor staff-ului tehnic și jucătorilor”, conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial al CBF.

„Scolari și întregul său staff tehnic merită respectul nostru și gratitudinea noastră”, a precizat Marinto, citat în comunicatul respectiv.

Luni dimineață, presa braziliană anunțase concedierea lui Scolari, după cele două eșecuri umilitoare din finalul Mondialului găzduit de Brazilia: 1-7 cu Germania, în semifinale, și 0-3 cu Olanda, în meciul pentru locul 3. După acest ultim joc, selecționerul brazilian a precizat că viitorul său la cârma naționalei „auriverde” depinde de decizia președintelui CBF.

În vârstă de 65 ani, Luiz Felipe Scolari a reușit să conducă Brazilia la câștigarea titlului de campioană mondială în anul 2002. El a preluat apoi selecționata Portugaliei, cu care a disputat finala EURO 2004 și semifinalele CM 2006. În cursul carierei sale de antrenor, brazilianul a mai pregătit diverse formații, între care și gruparea engleză Chelsea Londra, revenind la cârma Selecao în noiembrie 2012, după concedierea lui Mano Menezes.

Fostul antrenor al echipei Corinthians, Tite, și actualul tehnician al formației FC Sao Paulo, Muricy Ramalho, sunt favoriți să-l înlocuiască pe Scolari la cârma naționalei Braziliei.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.