Pledoarie pentru educatie

Premiul Nobel pentru Pace, a fost acordat in comun, unei tinere pakistaneze, Malala Yousafzai si activistului indian, mai putin cunoscut la noi, care lupta pentru drepturile copiilor,Kailash Satyarthi. Este atat de greu sa ne imaginam ca exista unele locuri pe acest Glob, unde educatia nu este accesibila oricui. Si totusi astfel de situatii exista. Unde fetele ar merge la scoala si nu sunt lasate. In sprijinul acestor drepturi, s-a luptat si se lupta aceasta adolescenta, laureata de anul acesta al Premiului Nobel pentru Pace.
Educatia reprezinta sansa oricarui copil, spre o viata mai buna. A avut de suferit enorm insa a ajuns sa aduca in atentia lumii aceasta problema. A fost recompensata cu aceasta distinctie.Lipsa educatiei, creeaza o vulnerabilitate la adresa statului. Un stat puternic este atunci cand cetatenii sunt educati. Cand nivelul educational este unul ridicat. Lipsa educatiei, are efecte secundare pe termen mediu si lung, intr-o societate. Sunt multe, foarte multe efecte secundare. Pornind de la analfabetism si pana la o lipsa minina de cunoastere a realitatii, social-educative.
Romania sustine educatia, chiar si la nivel universitar acordand burse. Gratuitatea scolii, este un mare avantaj. Scoala romaneasca scoate pe banda rulanta, oameni foarte bine pregatiti, in diverse domenii. Exista si fundatii, care se ocupa cu oferirea de meditatii copiilor, sa reuseasca la examene. Unele fundatii ofera meditatii copiilor care sunt din oras, sau care vin de la tara in oras, sa cunoasca mai bine o materie sau alta. Aceste fundatii ar trebui sa, mearga si in mediul rural, sa ofere meditatii gratuite, copiilor de la tara. Nu toti isi pot permite sa plateasca saptamanal, o suma de bani, la transport, sa ajunga la acele sedinte. Este nevoie de acele meditatii in mediul rural. Ar fi trist, foarte trist, ca acei elevi sa nu aiba sansa copiilor care pot merge la consultatii gratuite.
Oferiti-le o sansa, copiilor de la sat, mergeti si inspre ei!
Mergeti si la sat cu meditatiile gratuite, chiar o sa va multumeasca cu zambetul lor, cu respectul pe care vi-l vor oferi si nu in ultimul rand cu rezultatele pe care puteti puteti sa le obtineti cu acei elevi!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.