PNL trebuie să evite greşelile de organizare şi comunicare

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că filiala din judeţul Maramureş, aflată în proces de reorganizare, deţine resurse puternice, iar PNL trebuie să evite greşelile de organizare şi comunicare.

‘Sunt încrezătoare în forţa PNL de a redeveni partenerul celor care aşteaptă sprijin pentru întreprinzători, sprijin pentru calitate în educaţie şi calitate în sănătate. Suntem şi vreau să ne întărim pe viitor, un sprijin pentru ceea ce înseamnă integritate în funcţia publică. Au fost erori în trecut, nu vreau să insist pe ceea ce n-a funcţionat în PNL, însă sunt câteva lucruri pe care PNL din acest moment şi sper că şi după alegerile interne să nu le mai negocieze. Primul este integritatea în funcţia publică; al doilea este statutul PNL care trebuie să fie reper pentru decizie politică corectă. Şi nu în ultimul rând, activitate politică în interes public, nu activitate politică pentru o persoană sau alta, pentru un interes sau altul, ci activitate politică pentru cei din afara politicii care aşteaptă de la partide soluţii concrete(…) pentru bunăstarea lor individuală, pentru o Românie în care să se regăsească şi în care să-şi dorească să trăiască’, a declarat Raluca Turcan.

Liderul liberal a subliniat că greşelile aproape permanente ale guvernanţilor au determinat plecarea multor tineri din ţară.

‘Din nefericire, lipsa de preocupare constantă a guvernanţilor pentru investiţii, pentru locuri de muncă, pentru o economie prosperă, a făcut ca foarte mulţi tineri calificaţi să plece în străinătate. A făcut ca foarte mulţi decidenţi în administraţia publică locală să se simtă neajutoraţi pentru că nu au primit sprijin pentru investiţii locale şi private, pentru că nu au primit sprijin pentru a atrage mai uşor fonduri europene’, a spus Raluca Turcan.

În opinia preşedintelui interimar al PNL, dezvoltarea ţării poate avea loc doar prin stimularea investiţiilor private, publice, fonduri europene şi corectitudine în administrarea fondurilor publice.

‘În momentul de faţă, România are câteva căi precise de prosperitate. Prima este concentrarea legislativă şi guvernamentală pe atragerea investiţiilor private, pe canalizarea investiţiilor publice, pe dezvoltare locală şi generală. A doua pârghie o reprezintă fondurile europene care pot fi valorificate de România dacă decidenţii se comportă responsabil(…) iar a treia sursă de prosperitate este cea legată de integritatea în funcţia publică (…) Dacă întreaga clasă politică ar face un efort şi ar milita în mod real împotriva corupţiei şi pentru instituţii din justiţie puternice, atunci sursele de bunăstare s-ar putea multiplica(…) din nefericire pentru România, corupţia a ajuns emblematică şi o uriaşă resursă de canalizare a banilor publici în alte direcţii decât prosperitatea cetăţenilor şi a comunităţilor’, a spus Raluca Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a susţinut că reprezentanţii PSD dau vina pe legislaţie pentru pierderea a cel puţin 23 miliarde de euro, fonduri europene, evitând să spună că au fost aproape tot timpul la putere.

‘Văd în ultima perioadă că PSD-ul dă vina pe legislaţie pentru faptul că România n-a pus mâna pe 23 de miliarde de euro de care poate beneficia în următoarea perioadă (…) din nefericire, în ultimii ani, cu excepţia unui an în care a funcţionat Guvern tehnocrat, PSD-ul a fost la putere. Şi faptul că nu avem unităţi de management funcţionale, încă nu avem ghiduri pentru atragerea fondurilor europene nu este o chestiune de legislaţie sau de clasă politică, este o chestiune legată strict de cei care au decis soarta României. PSD a avut majoritate parlamentară şi Guvern în ultimii ani, cu excepţia scurtei perioade de Guvern tehnocrat(…) Am văzut obsesia PSD pentru favorizarea corupţiei în ultima perioadă, am văzut obsesia PSD de a slăbi instituţiile statului, iar din nefericire pentru cetăţenii care au votat PSD cu speranţa unor decizii de guvernare care să le crească calitatea vieţii au primit doar răfuieli politice, au primit doar răspunsuri la probleme de corupţie a unor favoriţi din vârful politicii PSD-iste, şi au primit foarte multă sfidare şi demagogie’, a susţinut Raluca Turcan. AGERPRES

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.