PNL vrea să-şi mazilească sute de aleşi locali

pnlLiberalii merg mai departe în lupta împotriva efectelor Ordonanţei traseiştilor. Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că PNL va cere consiliilor judeţene şi consiliilor locale ca la prima şedinţă să ia act de încetarea mandatelor consilierilor care au schimbat partidul în baza OUG 55/2014. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, PNL ar pierde sute de consilieri care au trecut în tabăra liberalilor toamna trecută, inclusiv numeroşi viceprimari.

„Din consultarea pe care am avut-o cu jurişti constituţionalişti, cu specialişti în contencios administrativ, sensul deciziei CCR este foarte clar: în cazul consilierilor judeţeni şi locali care şi-au părăsit partidele pe listele cărora au candidat în alegerile locale în baza OUG lucrurile sunt clare: trebuie să-şi piardă mandatul ca şi consecinţă a deciziei date de CCR. Drept urmare, consiliile locale şi consiliile judeţene trebuie să ia act de încetarea mandatelor acestor consilieri locali şi judeţeni. În mod evident, ne vom adresa consiliilor locale şi consiliilor judeţene pentru a le solicita să respecte decizia CCR şi principiul invocat de CCR, principiul constituţional al comportamentului loial, adică obligativitatea instituţiilor publice de a respecta deciziile CCR şi de a lua toate deciziile în aplicarea hotărârilor CCR”, a spus Orban, înainte de şedinţa comisiei paritare PNL-PDL, potrivit Agerpres.

El a arătat că, în privinţa primarilor, CCR lasă la latitudinea Parlamentului ca legea de respingere a OUG 55 să decidă dacă şi aceşti aleşi îşi vor pierde mandatele sau dacă în cazul acestora se va aplica o altă măsură, care ar putea fi una care să-i determine să revină la partidele pe listele cărora au fost aleşi, iar în caz contrar să-şi piardă mandatele.

Orban a precizat că în cazul refuzului consiliilor de a lua act de încetarea mandatului aleşilor traseişti, PNL se va adresa în contencios administrativ şi va formula plângeri penale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.